Spar 20-30% på flere brands! Shop medlemstilbud her.

hello baby

“Jeg har fravalgt dårlig samvittighed i min barsel nummer to”

Alting er lidt mere laid back, når det er anden gang, og der er erfaring at trække på. Men dagene er også mere travle.

Det kan Camille Gudmand Lange tale med om. Mød hende her.

Hvor længe var du på barsel første gang – og hvor længe planlægger du nu?

“Jeg var på barsel med Pelle i 12 måneder. Da jeg kom tilbage, fandt jeg meget hurtigt ud af, at en 37 timers arbejdsuge ikke fungerede for mig som mor. Jeg havde for meget dårlig samvittighed.


Lige nu er jeg på barsel med mit barn nummer to, Lea, og det er jeg, til hun fylder 10 måneder. Jeg har i denne barsel valgt at starte min egen virksomhed – igen for at få mere fleksibilitet i mit forældreliv.”

Hvad er anderledes ved at være på barsel med nummer to?

“Jeg er meget mere laid back nu. I min første barsel startede vi på mos på min drengs fire måneders-dag og forsøgte at køre sundt og sukkerfrit det første år!


I barsel to er vi ­startet sent op med babymad, og en del af Leas diæt består allerede af pizza, pommes, is, kage og koldskål. Ikke helt efter ­anbefalingerne …

I første barsel stod jeg på spring ved den mindste lyd fra barnevognen. I denne barsel ligger Lea gerne og snakker med sig selv 10-20 minutter, før jeg tager hende op.”

Camille

Foto: Privat

Camille

Er der noget, du er blevet bedre til – at vælge til og fra?

“Jeg vil mene, at jeg har fravalgt dårlig samvittighed i min barsel nummer to. Det var min første barsel meget præget af. Dårlig samvittighed over ikke at have mælk nok, ikke at stimulere Pelle nok, ikke at lave nok hjemmelavet mad …


Den dårlige samvittighed er meget mindre presserende denne gang. Der er heller ikke tid til at overveje lige så mange ting, før dagen med to børn er gået!”


Hvad er dit allerbedste råd til andre mødre, som skal på barsel første gang?


“Jeg havde en mødregruppe i min første barsel. Det var virkelig givtigt som førstegangsmor at dele erfaringer og høre, hvad de andre tumlede med. Jeg havde mange store følelser og brug for nogen at dele dem med.  


At blive mor er en kæmpe ting, og alle nye mødre får brug for nogle kærlige og ærlige kvinder at spejle sig i, som ikke giver dem dårlig samvittighed.  


Jeg tænkte, at den erfaringsudveksling kan være svær for alle at få, fordi nogle er introverte, bor langt pokker i vold eller bare ikke har mod på at mødes med fire fremmede kvinder og dele ud af sig selv. Derfor har jeg startet min instagramprofil og min online mødregruppe. Så der er et virtuelt sted, hvor både jeg, mine følgere og medlemmer kan dele erfaringer, følelser og gode råd.”


Camille “giver den op for ­uperfekthed” på sin instagramprofil @camillegudmandlange

Se alle artikler fra hello Baby