Kundeservice er lukket pga. uddannelse. Vi er tilbage fredag kl. 9.00 - Du kan altid sende os en mail på kundeservice@babysam.dk

hello baby

“Mit liv handler ikke længere om mig, men om mit barn”

Charlotte Sandgren, 39 år, mor til Marley på halvandet år

Der er mange ting i Charlotte Sandgrens liv, som har udfoldet og udviklet sig, fordi hun altid handler ud fra sit hjerte. Som da hun valgte at få barn som single, og da det var fuldstændig naturligt at prioritere sygedage med sin baby frem for karrieren.

Tekst: Johanne Boesdal / Foto: Frederik Andersen/Working Holidays

Charlotte Sandgren var aldrig i tvivl. Hun ville beholde barnet. Hun var 37 år, single og ansat i mode- og magasinbranchen på 15. år. Fedt job, kæmpe netværk, fuld fart på. Og pludselig gravid.


“Jeg er enebarn og har levet et skønt ego-liv i mange år. Så selvom jeg er vokset op i en familie, hvor alle stadig er sammen, skulle det være nu, hvis det skulle være.”


“Jeg brugte de første par uger på at tænke over, hvad det ville have af betydning for mit kommende barn ikke at blive født ind i en ‘normal’ familie med mor og far. Men der er jo så mange forskellige familiekonstellationer. Det vigtigste for mig er, at jeg kan give mit barn den tryghed og kærlighed, han har brug for. Det handler ikke om penge, for det er ikke det, der giver en lykkelig barndom.”


Hyggeligt og hårdt

Charlotte Sandgren havde med sin egne ord en let og dejlig graviditet. Efter den sidste 20-ugers scanning forsvandt al nervøsitet, og hendes graviditet blev udelukkende en lykkelig ting.


Hun oplevede en stor tryghed i at have et fast job på en arbejdsplads, hun havde været på det meste af sit arbejdsliv.“Jeg har arbejdet i modebranchen i rigtig mange år, de fleste af dem som moderedaktør på et magasin. Min daværende arbejdsplads føltes som mit andet hjem, og jeg var ret sikker på, at jeg skulle tilbage dertil efter min barsel.”


Charlotte fødte sin søn Marley i december 2019. Da de første tre måneders selvvalgt isolation var gået, lukkede corona-Danmark som bekendt ned.

“Det var både super hyggeligt og virkelig hårdt at være alene med Marley under nedlukningen. Jeg er jo heldigvis vant til at være alene, men jeg ville selvfølgelig gerne have vist ham frem og besøgt flere veninder under min barsel.”


Charlotte Sandgren

Headhuntet under barslen

Et par måneder inden barslens udløb fik Charlotte et attraktivt jobtilbud.

“Jeg havde min søn med på skødet til den første jobsamtale, og jeg gjorde mig umage med at fortælle, at jeg var alene med ham og havde brug for en stor grad af fleksibilitet. Jeg havde ingen praktisk erfaring med at have et barn alene og et fuldtidsjob, men vidste selvfølgelig godt, at der med Marley fulgte et kæmpestort ansvar og en række nye prioriteringer.”


Den nye arbejdsgiver virkede forstående. Alligevel var Charlotte tøvende ved anden samtale.


“Jeg var oprigtigt i tvivl, om jeg kunne præstere i et nyt og større job på det plan, som det ville kræve. Mine mange års erfaringer på arbejdsmarkedet satte jo også en kommende arbejdsgivers forventninger i vejret.”

Marley startede i vuggestue samme dag, som Charlotte havde første arbejdsdag på sit nye job.


“Vi havde jo været alene hjemme de første mange måneder af hans liv, og der kom rigtig meget sygdom, da han begyndte i vuggestue. Jeg havde jo hverken været i mødregruppe eller til babysvømning med ham på grund af corona, så jeg tænker, at han var meget sårbar.”


Selvom Charlotte er så heldig at have forældre tæt på, der har mulighed for at hjælpe, var hun meget bevidst om, at det var hendes ansvar.


“Det var vigtigt for mig, at jeg selv og ikke min mor tog første sygedag med Marley. Så kunne hun tage den næste, men jeg skulle kunne være sammen med ham, når han havde brug for det.”


Det blev til tre hektiske måneder med mange sygedage, og det hang dårligt sammen. Så job­eventyret endte nærmest inden, det var begyndt. “De havde forståelse for min situation, men de kunne ikke respektere, at jeg var så meget væk.”

Tid frem for penge

Med det punktum regnede Charlotte på, hvor lidt hun skulle tjene, hvis det skulle hænge sammen.

“Mit liv handler bare ikke længere om mig, men om mit barn. Jeg har valgt tid frem for penge. Det betyder ikke, at det har været uden bekymringer og uro, men fleksibiliteten er blevet vigtigere end trygheden i en fast økonomi,” fortæller Charlotte, der nu har sat liv i en gammel drøm, så hun og en samarbejdspartner vil designe og producere deres egen linje af sweat wear til børn.”


“Det giver mig den største ro i maven at vide, at jeg nu selv kan tilrettelægge, hvornår jeg bringer og henter, og kan tage en sygedag uden panik.”


Set i bakspejlet ville Charlotte ønske, at hun havde vidst, hvad hun ved i dag. Men hun kunne ikke gennemskue, hvad det betød arbejdsmæssigt at være alenemor, før hun stod i det. “Det er først for nylig, jeg har fået visheden om, hvad det vil sige at være mig som mor.”


Tro på dig selv

Charlottes forældre har altid lært hende at tro på sig selv. Så længe du gør dit bedste, er det godt nok. Det har givet hende en selvsikkerhed, som hun gerne vil give videre til Marley.


“Jeg har fået en masse forståelse og en stor tro på mig selv af mine forældre. Min mor har et mindset, der siger, det her skal nok gå, det kan du sagtens. De har aldrig været dømmende i forhold til mit valg om at få et barn alene. Og det har været en kæmpe støtte for mig.”

“Jeg har da ringet grædende til min mor efter en dårlig aflevering i vuggestuen, hvor hun har støttet mig og sagt ‘det klarer du fint – ligesom alt andet’. Den grundlæggende tro på, at du altid er god nok, vil jeg gerne give videre til Marley.”

Charlotte er selvstændig stylist og kreativ konsulent og barsler snart med sit eget børnetøjsbrand.


Se alle artikler fra hello Baby