Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Om Odder barnevogne

ODDER BARNEVOGN

Når I lægger jeres barn i en Odder-vogn, bliver I del af en historie, som går næsten 100 år tilbage. Siden 1925 har danske mødre og fædre transporteret og passet på deres barn i sikre, behagelige og smukke barnevogne fra Odder.


Hver dag arbejder vi for at fremstille verdens bedste barnevogne til børnefamilier, dagplejere og institutioner. Gennem hele historien har vi holdt fast i de nøgleord, der gør, at I kan være trygge og glade: komfort, kvalitet, design og sikkerhed.

EN SUCCESHISTORIE SIDEN 1925

Historien om Oddervognen begynder i et baglokale syd for Aarhus, nærmere betegnet i Odder. Det var her starten på drømmen om Oddervognen tog sine spæde skridt. Og det er de skridt, der blev begyndelsen på den Oddervogn, vi kender i dag: En barnevogn med fokus på sikkerhed, kvalitet, komfort og design.


Det var en lokal isenkræmmer ved navn Roland Petry, der byggede de første Odder barnevogne. Barnevognene blev hurtigt populære hos nybagte forældre og på kort tid steg antallet af ansatte hos Odder Barnevognsfabrik til 15 personer. Selvom pladsen, antallet af medarbejdere og visionerne kun blev større og større, holdt Roland Petry stædigt fast i, at sikkerhed, kvalitet, komfort og design stadig var de vigtigste nøgleord for en barnevogn fra Odder Barnevognsfabrik.

Fra 1930 til 1940 steg efterspørgslen på barnevogne fra Odder dog så meget, at produktionen måtte opgive at følge med, og Roland Petry investerede i nye maskiner for ikke at bremse succesen. Herfra gik det kun én vej – Odder Barnevognsfabrik havde stor succes på markedet, og var derfor ad flere omgange nødt til at flytte til større lokaler. I 1964 flyttede Odder Barnevognsfabrik til den adresse, vi har i dag, og i 1996 var fabrikken blevet udvidet til 4000 m2. Da kapitalfondene Polaris Private Equity og AAC Capital Partners i foråret 2008 købte Babysam kæden, overtog de samtidig Odder Barnevognsfabrik.


Odder Barnevognsfabrik beskæftiger i dag ca. 30 medarbejdere, og vi er den eneste tilbageværende barnevognsfabrik i Danmark. Hver dag forsøger vores trofaste stab at forene tradition og innovation i bestræbelsen på at lave verdens bedste barnevogne til børnefamilier, dagplejere og institutioner overalt i landet.

  Odder barnevogn 1940'erne  

 

  Odder barnevognsfabrik 1960  


  Odder barnevogn 1975  


ANSVARLIGHED

CSR (CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY)


At være socialt ansvarlig har meget længe været en naturlig del af vores virksomhedskultur og værdier. Vores ønske om, at lykkedes sammen med mennesker, internt såvel som eksternt, tegner vores arbejde med social ansvarlighed og holder os fokuserede på at skabe et sikkert og fair arbejdsmiljø i overensstemmelse med vores øvrige værdier.


Vi ved, at vores sociale ansvar favner bredt og naturligvis også dækker de fabrikker, som fungere som underleverandører for os. Det omfatter også de lokalsamfund vi agere i, både i vores nærmiljø med også uden i verden og hvor vi har mulighed for at gøre en positiv forskel. Derfor er vores underleverandører forpligtet til at underskrive og efterleve de 10 principper i FN's Global Compact.


Odder
Odder

Foto: Vores produktion i Odder

Foto: Vognene samles manuelt for at garantere sikkerheden

SUNDHED OG SIKKERHED


For os betyder det, at have et sikkert og sundt arbejdsmiljø, at skabe et arbejdsmiljø, som alle medarbejdere er trygge ved og at vi naturligvis arbejder for, at der ikke opstår skader.


Vi har i en lang årrække været i en positive udvikling og vi fortsætter med et proaktivt sikkerheds-mæssigt og sundhedsmæssigt arbejde i virksomheden, så vi løbende sikrer forbedringer af disse.


Grundlæggende ønsker vi, at skabe en god arbejdsplads, der respekterer vores medarbejderes rettigheder og trivsel.

MILJØ – LOKALT OG GLOBALT


På fabrikken forsøger vi til stadighed, at nedbringe vores generelle affaldsmængde. I den forbindelse kan det nævnes, at vi i stor udstrækning genbruger emballage og til glæde for både os og miljøet, bruges mange af vores rester og en del af vores overskuds materiale til kreativ-leg i institutionerne.


Derudover har vi meget fokus på forbrug af el, vand og varme. Det er naturligvis godt for vores forretning, men ligeså vigtigt er det almindelig sund fornuft for miljøet.


Globalt søger vi konstant efter materialer af bedste kvalitet. I den henseende er et af parametrene, at bruge flest muligt bæredygtige materialer som sikkerhedsmæssigt lever op til de krav, vi stiller til vores produkter.

MANGFOLDIGHED – LIGE MULIGHEDER


Odder Barnevognsfabrik har altid haft det standpunkt, at ansætte de bedst kvalificerede personer i hver enkelt stilling, og vi ønsker at sikre lige muligheder for alle medarbejdere i virksomheden.


Ud over vores egen medarbejderstab, har vi i en lang årrække haft et godt samarbejde med bl.a. Odder Kommune om aktivering og afprøvning af borgere, som på grund af sygdom eller andet har været uden for arbejdsmarkedet i en kortere eller længere periode.


I den forbindelse er vi tilbage i 2007 præmieret med titlen ”Årets rummelige virksomhed i Odder Kommune”

ENGAGEMENT I LOKALSAMFUNDET


Virksomhedens mange årige historie her i byen (Odder), har altid været en positiv faktor for vores drift og vi ved, at vi er værdsat af mange borgerne i byen.


Vi forsøger i det omfang, det er muligt for en mindre virksomhed, at give noget tilbage til lokalsamfundet i form af støtte til det lokale ungdoms- og idrætsliv i byen, bl.a. ved sponsorater til både gymnastik, svømning, roning og håndbold.

ODDERLAB

SIKKERHED OG KVALITET SKAL VÆRE I TOP


Hos Odder Barnevognsfabrik er sikkerheden og kvaliteten af vores produkter helt afgørende. Kun det bedste er godt nok. Vi tester alle vores vogne efter den gældende fælles europæiske sikkerhedsstandard EN 1888, der sikrer, at vi lever op til Sikkerhedsstyrelsens sikkerhedskrav til barnevogne. Vi gør alt for at opfylde kravene, så vognene både er sikkerhedsmæssigt forsvarlige og samtidig praktisk anvendelige. Alle metervarerne til årets kollektionen er også testet af Teknologisk Institut, hvilket fremgår af barnevognens mærkater.

KM test

KM test:  Vi lader vores vogne køre 150 km på et løbebånd med forhindringer.

Seletest

Seletest: Vi tester alle vores seler med en vægt på 1 5 kg, så vi sikrer, at syninger, stropper og spænder lever op til den europæiske selestandard

Test af justerled

Test af justerled til styr: Vi tester vores vogne på en simulator 10.000 gange for at sikre os, at justerledet holder.

Dynamisk styrketest

Dynamisk styrketest: Vi tester styrken af hjulene og akslerne.

Bremsetest

Bremsetest/stabilitetstest: Vi tester vores vogne på skråninger for at sikre os, at bremsen holder 100%.

Test af overbeslag

Test af overdelsbeslag: Vi tester, at låsemekanismen mellem stellet og overdelen belastes i henhold til EN1888.

Artikler om Odder Barnevogne

Oversigt over alle vogne

Manual til din

Odder Barnevogn

Odder Barnevogn

Dansk design af Oddervognen siden 1925


Vi har produceret barnevogne på fabrikken i Odder siden 1925 og vil fortsat producere en dansk barnevogn ud fra vores 4 kerneværdier:


Kvalitet ♦ Design ♦ Sikkerhed ♦ Funktionalitet


Kontakt: Tlf. 8654 1100 Mail: ordre@oddervognen.dk