Spar 20-30% på flere brands! Shop medlemstilbud her.


Vask & vedligeholdelse

af din Odder Barnevogn

GODE RÅD OG INFORMATION SAMLET ÉT STED

Selvom alle vores materialer er udvalgt ud fra kriteriet, at kun det bedste er godt nok, kræver vind og vejrforhold, at en barnevogn får pleje og vedligeholdelse.

Vi vil gerne hjælpe med vejledning til, hvordan I bedst muligt holder jeres Odder barnevogn pæn og i god stand, og dermed kan bruge den i mange år fremover.

VEDLIGEHOLD:

Vi har samlet en række gode råd, der kan hjælpe med at vedligeholde jeres barnevogn:


• Fjern madrassen, når det bliver aften. På den måde kan der komme ventilation i vognen, og du undgår at der dannes fugt som kan føre til skimmelsvamp.

• Beskyt barnevognens overdel mod solens stråler, når I fx tager en tur på stranden.

• Slå kalechen op, når I ikke bruger vognen. Det vil sikre, at der ikke opstår foldemærker.

• Stil altid barnevognen i skygge, ved højt solskin.

• Når barnevognen opbevares, skal den helst stå tørt og varmt – og aldrig i nærheden af et vindue, der kan reflektere solens stråler.

• Anvend altid regnslag ved regn og snevejr.

Vedligeholdelse af stellet:
​​​​​​​

• Håndtagene på vores barnevogne er ægte læder, så husk at vedligehold med læderfedt. Vi anbefaler at dette gøres 2-3 gange om måneden, afhængigt af hvor ofte vognen bruges.

• Vask gerne hjulene ofte (minimum én gang om måneden) og smør derefter akselpinden med fedt eller Chain lube - så har du altid et hjul der kører godt, og som er nemt at tage af og på.

• Vask stellet med bilshampoo, der skyr skidt og støv.

• Ved strandture udsættes barnevognen for salt, hvorfor det er en god ide at spule stellet med en haveslange, når I kommer hjem, og derefter smøre blanke dele med en syrefri olie (obs. der må IKKE komme olie på plastdelene).

VASKEANVISNINGER:

Inderfoer: Kan vaskes ved 30 graders skånevask (tåler ikke tørretumbling).


Forlæder: Vaskes i hånden med lunkent vand og et par dråber sulfo, og dernæst i en opløsning af 1 del eddike og 10 dele vand. For at få det værste vand væk rulles forlæderet ind i et håndklæde, og skal derefter tørre på en flad overflade. Resten af overdelen kan tørres af med fugtig klud. Når forlæderet er tørt, anbefaler vi, at forlæderet imprægneres på ydersiden.


Kaleche: Start med at støvsuge kalechen for at fjerne støv. Vask yderstof og inderfor med en blød svamp/klud  i vand/eddike og pletrens evt. med vores tekstilrens. Lad kalechen tørre og imprægner yderstoffet. Har din vogn aftalegeligt inderfor, kan dette maskinevaskes på skånevask ved 30 grader (tåler ikke tørretumbling).

· Brug tekstilrens og imprægnering hver 3. måned for at opnå det bedste resultat.


Jordslåede pletter: Det er vigtigt at madrassen i ny og næ stilles på højkant i vognen, eller fjernes helt. Ved manglende udluftning i vognen samt fugtigt vejr, kan der være risiko for, at der opstår skimmelsvamp indvendigt i barnevognskassen. Skulle uheldet være ude, anbefaler vi at tage i Matas og få vejledning omkring deres produkter mod jordslåede pletter, fx kaliumpermanganat. Man kan vaske/iblødlægge inderfor i rodalon, da dette dræber skimmelsporerne. Er stoffet blevet jordslået, forsvinder de sorte pletter dog aldrig.


Hjul: Hjulene på en barnevogn er en sliddel, som er vigtig at vedligeholde. Hjulene skal jævnligt rengøres for at undgå rustdannelse og misfarvning. Du kan vaske dit hjul og aksel i lunkent vand for at sikre at der ikke sidder noget skidt i samlingen, samt tørre bøsningen som hjulet sidder i, da der også her kan sidde skidt. Herefter kan du smøre det med silikonespray.Afhængig af hvordan hjulene vedligeholdes og vognen generelt bliver brugt så er hjul stadig en sliddel og må forventes udskiftet i løbet af barnevognens levetid.

Se vores videoguides til:

Vedligeholdelse af drejbare forhjul her.

Vedligeholdelse af Vida stel her.

Vedligeholdelse af X-Dream stel her.

Vedligeholdelse af X-Dream stel (2) her.

Imprægnering af barnevogn her.

Aftageligt inderbetræk i vognen her.

Vedligeholdelse af Una stellet her.

Vedligeholdelse af baghjul her.

Læderfedt


Har du lidt for ofte glemt læderfedt og er dit læderhåndtag ved at være lidt slidt?


Det er meget normalt at farven på de sorte læderhåndtag kan falme med tiden, hvis ikke læderet vedligeholdes, men ved brug af vores sorte læderfedt, er der mulighed for at få rettet op på det!


Vi anbefaler at læderfedt bruges 2-3 gange om måneden, afhængigt af hvor meget vognen bruges - er styret meget slidt, skal der bruges lidt knofedt for at få læderfedtet arbejdet ordentligt ind i skindet.


Udover at farven friskes op, forsegler du samtidig porerne i skindet, så det holder bedre og bliver mindre modtageligt over for snavs.

Vi anbefaler

Odder Servicekit
Odder
Odder Servicekit
349,00 DKK
Online
32 butikker
Læderfedt sort
Odder
Læderfedt sort
99,95 DKK
Online
31 butikker
Læderfedt natur
Odder
Læderfedt natur
99,95 DKK
Online
32 butikker
Tekstilrens - spray
Odder
Tekstilrens - spray
99,95 DKK
Online
32 butikker
Imprægnering tekstil spray
Odder
Imprægnering tekstil spray
99,95 DKK
Online
32 butikker
Squirt Chain lube smørelse
Odder
Squirt Chain lube smørelse
149,00 DKK
Online
32 butikker
Silicone spray, 250 ml
Varen udgår
Kun i butik
Odder
Silicone spray, 250 ml
62,97 DKK
4 butikker
Skarp pris

SØGER DU RESERVEDELE TIL DIN ODDER BARNEVOGN?

Selvom en Oddervogn er lavet omhyggeligt og solidt, så kan der blive brug for en reservedel.

Kontakt da din nærmeste Babysam forretning, som kan hjælpe dig.

Artikler om Odder Barnevogne

Historien om

Odder Barnevogn

Manual til din

Odder Barnevogn

Oversigt over

alle vogne

Odder Barnevogn

Dansk design af Oddervognen siden 1925


Vi har produceret barnevogne på fabrikken i Odder siden 1925 og vil fortsat producere en dansk barnevogn ud fra vores 4 kerneværdier:


Kvalitet ♦ Design ♦ Sikkerhed ♦ Funktionalitet


Kontakt: Tlf. 8654 1100 Mail: ordre@oddervognen.dk