Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.


Det kribler og krabler – sådan undgår du flåtbid og myggestik

Naturen byder på masser af sjove oplevelser, men blandt blomster, biller og sommerfugle finder du også flåter og myg. Få gode råd til at undgå bid og myggestik her.

Naturen er fuld af masser af spændende insekter, dyr og planter, uanset om du og ungerne tager på opdagelse i haven, i parken, på stranden eller i skoven.


Løfter I en træstamme, myldrer det frem med bænkebidere, træbiller og barkbiller. Kigger I godt efter i skovbunden, kan I måske finde spændende dyrespor – er det mon en ræv, en hare eller en frø, der har været forbi her? Og finder I et stille sted i skoven, kan I lytte efter fuglefløjt. Måske kan I høre forskel på nogle af fuglene?


Men ræve og biller er ikke det eneste, der kribler og krabler derude. Flåtsæsonen er i fuld gang, og myggene er også så småt begyndt at summe over vores hoveder, så her får du et par gode råd til at undgå flåtbid og myggestik

Sådan undgår du flåtbid

  • Undgå så vidt muligt at gå rundt i tæt bevoksning

  • Hop i lange bukser og gummistøvler, hvis I er et sted med højt græs

  • Undersøg hele kroppen grundigt efter turen – især varme steder som under armene, lysken og under knæet

  • Opdager du en flåt, så fjern den inden for 24 timer med en tang – og sørg for at få hele hovedet med, da det er her bakterierne sidder


Sådan undgår du myggestik

  • Det bedste middel mod myg er løst tøj, så dæk jer til med langærmede bluser og lange bukser i de timer, hvor de små bæster er mest aktive – tidligt om morgenen og sidst på dagen

  • Sover dit barn i barnevogn eller klapvogn ude, så husk myggenettet

  • Myg bliver tiltrukket af lys, så sørg for at slukke lyset om aftenen

  • Opdager du en myg, der er i gang med at stikke, må du ikke klaske den. Lad den stikke færdig – så tager den nemlig en del af sin gift med sig, når den er færdig, og så klør myggestikket ikke så slem Myggemidler kan lindre kløen, hvis du er blevet stukket, men lad være med at give det til børn under tre år.


Basis Gummistøvle - 717 Iceblue
CeLaVi
Basis Gummistøvle - 717 Iceblue
249,95 DKK
Online
3 butikker

Relaterede artikler

UD OG FLYVE MED BØRNENE

Det er fantastisk at kunne tage baby eller børn med ud at rejse. Det kan dog også være en smule udfordrende med stress i lufthavnen, ventetider og sidden stille i flyveren. Det er en god ide at forberede sig, og derfor har vi samlet nogle gode råd til turen for både store og små.

TIPS TIL DE SMÅS FERIEKUFFERT

Hvis det snart er det ferietid, og kufferterne bare venter på at blive pakket, så tjek vores liste og se, om du har husket det hele.

GODE RÅD TIL FERIE MED BABY

Foråret og sommeren er lig med sol, varme og ferie med familien. Uanset hvor turen går hen, så er det vigtigt at pakke det rigtige tøj, udstyr og de rigtige ting til pusletasken til de små poder, så de får en god og komfortabel tur.

MINI GUIDE TIL BILFERIEN

"Er vi der ikke snaaart?" er måske en sætning I hører lidt for ofte, når I begiver jer ud i det danske, eller endda europæiske, landskab. Hvis du mangler inspiration til at holde børnene beskæftiget og humøret højt, så læs endelig videre.