Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Fordele ved uldtøj​​​​​​​

Børn leger meget udendørs og har derfor brug for et beskyttende sæt tøj, men det er ofte vanskeligt som forælder at vurdere, hvor mange lag du skal give dit barn på. Hvis du giver dit barn for mange lag tøj på, har barnet ikke en god bevægelighedsfrihed - og dit barn har brug for at kunne bruge sig selv motorisk. For meget tøj på kroppen irriterer og frustrerer de fleste børn. Omvendt, hvis dit barn har for lidt tøj på, så fryser det og bliver koldt. Børn registrerer ofte ikke selv, når de fryser, derfor bliver de let kolde og våde og risikerer derved at blive syge. Det kan derfor anbefales at give dit barn uldtøj på.


Uldens mange kvaliteter

​​​​​​​

Uld har mange skønne kvaliteter, der virkelig er til gavn for de små tumlinger i efterårs- og vintermånederne.


  • Uld holder babyer, der er i savlefasen, tør på brystkassen.

  • Ulden hjælper med at søvnen, der er så vigtig for det lille barns udvikling, ikke forstyrres, ved for store temperatursvingninger.

  • Uld absorberer sveden fra det aktive barn og efterfølgende holder det varmt!

  • Uld giver en vis UV beskyttelse om sommeren.

  • Holder den dit barn varmt i spædbarnsperioden, hvor det opholder sig rigtig meget på gulvet, hvor det trækker allermest.

  • Uld har en beroligende effekt, da det føles blødt og smidigt mod huden, samt skaber tryghed gennem dets varme.


Uld hjælper med at regulere barnets temperatur, idet uldens lange snoede fibre skaber millioner af luftlommer, som hjælper barnet til at regulere temperaturen. På den måde får barnet det hverken for varmt eller for koldt.

Uld har fantastiske fugtabsorberende egenskaber. I forhold til bomuld kan ulden absorbere fem gange så meget fugt fra barnets krop – uden, at barnet føles fugtig. 100% ren uld kan absorbere 40% væske i egen vægt uden, at man føler sig fugtig eller kold. Til sammenligning absorberer bomuld kun 6% og kunststoffer 2% af egen vægt. Uld er fri for husstøvmider og derfor egnet til allergi børn.

​​​​​​​


Uld til det aktive barn

​​​​​​​

Børn udvikler sig hele tiden og de er ofte i bevægelse. De kravler, tumler rundt, går, hopper, danser, løber, derfor har de brug for noget undertøj, der giver dem bevægelsesfrihed. Det er samtidig vigtigt, at undertøjet hjælper dem af med varmen og sørger for, at de ikke bliver kolde, hvis de leger udendørs. Uldundertøj giver dit barn maksimal bevægelsesfrihed under leg og bevægelse og holder samtidig dit barn varmt og tørt.

Uld Cardigan - Coke Melange
Joha
Uld Cardigan - Coke Melange
329,95 DKK
Online
29 butikker
Jumpsuit 2I1 - 15587 Brun
Joha
Jumpsuit 2I1 - 15587 Brun
599,95 DKK
Online
32 butikker

Uld hjælper på heldbredet


Børn, der er aktive kommer naturligt til at svede. De savler, spilder når de spiser, de elsker at lege med vand, sidde i en sandkasse eller lignende. Dit barn har derfor brug for at blive holdt tør. Når du giver dit barn uldundertøj på, så hjælper du barnet med at holde sig tør. Ulden er fra naturens side lanolin holdig. Lanolin er det naturlige fedtstof i fåreuld, som dels er omkring de enkelte hårstrå og dels bundet til det protein som uldfiberen består af. Lanolin har en bakterie-nedbrydende effekt og er dermed behjælpelig med at opretholde babykroppens naturlige modstandskraft.Vask

​​​​​​​

Uld har en selvrensende effekt. Det skal vaskes skånsomt og noget skal håndvaskes. Meget uld kan vaskes på uldprogram i vaskemaskinen, men følg altid anvisningerne på tøjet. Det er dog vigtigt at tilsætte uldvaskemiddel og/eller uldkur, som skåner ulden, forlænger uldens holdbarhed og for, at ulden bliver levende igen. Den bedste behandling af uldtøj er dog luftrensning udendørs i fugtigt vejr. Dette har en selvrensende effekt og kan gøres året rundt. Uld tåler ikke høje eller lave temperaturer, derfor er det vigtigt at vandet er håndlunkent, hvis man beslutter sig for at vaske tøjet i hånden.

Relaterede artikler

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur. Mange børn sover uroligt – især i de perioder, hvor de udvikler sig meget, eller hvor de skal bearbejde nye indtryk.

3 FEDE FIFS TIL AT PUTTE DIT BARN

Som forælder har du formentlig prøvet, at det til tider kan være en kamp at få dit barn til at falde i søvn om aftenen. Det er hårdt, når du står i det, og skal prøve af, hvad der er den bedste løsning for dig og dit barn. Som førstegangsforældre til et lille barn kan det være rart at få et par gode råd fra andre forældre med på vejen til, hvordan du kan putte dit barn.

MYTER OG FAKTA OM ULD

Der er en del myter omkring uld, som måske førhen var sande, men som efterhånden ikke har meget på sig. Uld har så mange kvaliteter, som du og din baby virkelig kan nyde godt af, derfor vil vi tage fat i et par af de myter, der er og give dig, måske ny viden, omkring uld.

KLÆD DIT BARN PÅ TIL KULDEN

Små børn har brug for dobbelt så meget beskyttelse som en voksen. Det er en god ide at bruge lag på lag metoden, så du hurtigt kan regulere temperaturen i forhold til omstændighederne.