”Vi ses i morgen, skat! – gode råd til overnatning ude”​​​​​​​

Første gang junior skal sove hos sine bedsteforældre, gælder det om at pakke en god weekendtaske og gøre det til en tryg og hyggelig oplevelse for alle. Det første lange stykke tid, efter baby er kommet til verden, kommer I nok ikke ret meget ud, men de fleste par vil på et eller andet tidspunkt få behov for at få passet den lille, så I kan komme lidt væk hjemmefra og nyde en romantisk aften.

Start med øvepasninger

Men inden I pakker bilen og stikker af på et weekendophold, er det en god ide, at jeres barn har prøvet at blive passet af bedsteforældrene før, så de kender hinanden, rutinerne og kan skabe genkendeghed og tryghed. De første gange må det gerne foregå om dagen i stedet for om aftenen.

Om aftenen er barnet træt efter en lang dag fyldt med indtryk og vil naturligt have brug for mors og fars nærhed for bedst at kunne slippe dagen og alle oplevelserne,” forklarer Helen Lyng Hansen, der driver netsundhedsplejerske.dk og i mange år har beskæftiget sig med babyer og små børn.

Ingen faste regler for overnatning

Når den lille efterhånden føler sig tryg ved sine bedsteforældre, er det måske tid til at prøve den første overnatning ude. Men hvor længe kan I så være væk? Nogen vælger at følge en tommelfingerregel, der siger, at I kan have lige så mange overnatninger som barnets alder – altså ét år, én dag, to år, to dage osv.

Men ifølge Helen Lyng Hansen er der ikke nogen faste regler. ”Alle børn er forskellige, og der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til, hvad der er bedst for netop jeres barn,” forklarer hun.

Er både du og dit barn klar til en nat hver for sig, gælder det om at gøre det så trygt og hyggeligt som muligt, så sørg for, at din lille trold har alle sine yndlingsting ved hånden. Gør det til noget spændende at pakke barnets taske, og lad den lille selv være med til at bestemme, hvad der skal med.

Husk at pakke disse ting i weekendtasken

  • Yndlingssovebamsen

  • Det legetøj, der hitter lige nu

  • Barnets egen pude og dyne, så det bliver så hjemligt som muligt.

  • Nattøj

  • Tøj og undertøj til næste dag

  • Hagesmæk

  • Evt. højstol


Allura rejseseng, Black Ink
Joie
Allura rejseseng, Black Ink
899.00 DKK
På lager