Inspiration til babyshower

Ingen siger, at et babyshower skal gøres på en helt bestemt måde. Det vigtigste er at gøre lige præcis det, der vil gøre netop din veninde allermest glad. Babyshower – for mange danske kvinder giver det lidt for mange associationer til sukkersøde ærkeamerikanske traditioner, mens andre synes, det er en fantastisk opfindelse. Noget af det vigtigste er derfor at kende den gravide rigtig godt – ville hun synes, det var dejligt at blive overrasket, med alt hvad det indebærer af sjove lege, masser af gaver og pynt, eller vil hun sætte mere pris på et arrangement, hvor der er skruet ned for traditionerne og op for hygge og snak med veninderne? Der er heldigvis mange måder at gøre det på.

Overraskelse?

Det ligger i traditionen, at et babyshower skal være en overraskelse for den gravide. Men hvis du ved, hun ikke ville bryde sig om det, kan du sagtens fortælle hende om dine planer på forhånd. Send hende fx en fin lille invitation med posten – på den måde er det stadig en overraskelse, men hun er forberedt inden dagen.


Mad

Maden består typisk af ”finger food” – altså små ting som udskåren frugt, pindemadder, små sandwiches, pølsehorn, cupcakes og den slags. Dette er en god ide, hvis du gerne vil uddelegere opgaverne og bede alle om at medbringe noget, men gør det, som passer dig og det antal gæster, der kommer. I kan også spise brunch sammen, mødes på en café og spise frokost eller du kan lade gæsterne vide, at der kun bliver serveret kage eller kanelsnegle fra bageren.Lege

Lege til et babyshower er også en smagssag, men her er et par idéer, hvis I vil kaste jer ud i det.


  • En klassiker er at lade gæsterne gætte mavens omkreds. Giv alle et stykke snor eller en rulle toiletpapir og klip det stykke af, I tror svarer til mavens størrelse. Vinderen får en lille præmie.


  • Lad den kommende mor udfylde et skema hvor hun svarer på, hvad hun ønsker, baby skal arve fra hende og faderen – fx næsen, øjnene, humor, intelligens osv. Gæsterne får nu det samme skema og skal gætte, hvad de tror, hun har svaret.


  • Køb en masse hvide, billige bodyer og noget tekstilmaling/-tuscher, og lad gæsterne dekorere en hver.


  • Lav ”tip en 13’er”, hvor alle tætter på barnets fødselsdag, vægt, køn, navn, hvor lang tid fødslen vil tage osv.​​​​​​​


  • Eller saml babybilleder af alle gæsterne og gæt, hvem der er hvem.

Gaver til babyshower

Det er en god idé at tilpasse gaveræset til din venindes ønsker: Er hun typen, der går meget op i at vælge de rigtige ting selv, kan mere ”neutrale” gaver som gavekort, babybadekar, stofbleer, legetøj eller et babytæppe i en neutral farve være sagen.Er hun økonomisk trængt, vil hun måske sætte stor pris på, at I slår jer sammen om en af de lidt dyrere ting som en god autostol, en lækker vugge eller lignende. Vil I også gerne give noget mere personligt, kan I købe en ”Barnets bog”, hvori I alle skriver en lille hilsen til babyen og fortæller, hvorfor I tror, den gravide bliver en fantastisk mor.Der er også alternative måder at give gaver på: Bed for eksempel alle gæsterne om at skrive et lille gavekort, hvor der står en ting, de vil gøre for de nybagte forældre: Et par lange gåture med barnevognen, en gang babypasning i tre timer, så mor kan få sovet eller hjemmelavet aftensmad leveret til døren kan betyde alverden for trætte forældre.

Magni - Fødselsstork Stor
Magni
Magni - Fødselsstork Stor
239.95 DKK
Online
Kontakt butik

Har du selv små børn og derfor ikke så meget tid tilovers, kan alternativet være et gavekort til efterfødselstræning, rengøring, massage eller udbringning af lækker takeaway.


Tip - Bryd traditionerne!

Vil du gerne give din veninde et helt anderledes babyshower, så slå jer sammen om at give hende en lækker spa-dag, hvor I sammen får ansigtsbehandlinger, manicure eller massage med en efterfølgende tur i spa-badet.

Har du også læst?

7 MEST STILLEDE SPØRGSMÅL FRA NYBAGTE FORÆLDRE

At få et barn er lig med en helt ny verden for de fleste, som medfører en masse spørgsmål og nye situationer, som de færreste nybagte forældre har stået i før.

KOM I GANG MED LØBECYKLEN

En løbecykel er lige sagen, hvis dit barn nærmer sig de to år. Den styrker både balance, motorik og selvtillid – og så er det bare sjovt at cykle.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.