Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Inspiration til babyshower

Ingen siger, at et babyshower skal gøres på en helt bestemt måde. Det vigtigste er at gøre lige præcis det, der vil gøre netop din veninde allermest glad. Babyshower – for mange danske kvinder giver det lidt for mange associationer til sukkersøde ærkeamerikanske traditioner, mens andre synes, det er en fantastisk opfindelse.


Noget af det vigtigste er derfor at kende den gravide rigtig godt – ville hun synes, det var dejligt at blive overrasket, med alt hvad det indebærer af sjove lege, masser af gaver og pynt, eller vil hun sætte mere pris på et arrangement, hvor der er skruet ned for traditionerne og op for hygge og snak med veninderne? Der er heldigvis mange måder at gøre det på.

Skal hun overraskes?

Det ligger i traditionen, at et babyshower skal være en overraskelse for den gravide. Men hvis du ved, hun ikke ville bryde sig om det, kan du sagtens fortælle hende om dine planer på forhånd. Send hende f.eks. en fin lille invitation med posten – på den måde er det stadig en overraskelse, men hun er forberedt inden dagen.


Hvad spiser man typisk til babyshowers?

Maden består typisk af ”finger food” – altså små ting som udskåren frugt, pindemadder, små sandwiches, pølsehorn, cupcakes og den slags. Dette er en god ide, hvis du gerne vil uddelegere opgaverne og bede alle om at medbringe noget - men gør det, som passer dig og det antal gæster, der kommer.


I kan også spise brunch sammen, mødes på en café og spise frokost eller du kan lade gæsterne vide, at der kun bliver serveret kage eller kanelsnegle fra bageren.​​​​​​​​​​​​​​

Skal der være lege til babyshowers?

Lege til et babyshower er også en smagssag, men her er et par idéer, hvis I vil kaste jer ud i det.


  • En klassiker er at lade gæsterne gætte mavens omkreds. Giv alle et stykke snor eller en rulle toiletpapir og klip det stykke af, I tror svarer til mavens størrelse. Vinderen får en lille præmie.


  • Lad den kommende mor udfylde et skema hvor hun svarer på, hvad hun ønsker, baby skal arve fra hende og partneren – f.ek. næsen, øjnene, humor, intelligens osv. Gæsterne får nu det samme skema og skal gætte, hvad de tror, hun har svaret.


  • Køb en masse hvide, billige bodyer og noget tekstilmaling/-tuscher, og lad gæsterne dekorere en hver. Til en nyfødt vil man oftest købe tøj i str. 50 eller 56. Du kan også købe bodyerne i forskellige størrelser, så de kan skiftes ud i takt med, at barnet vokser.


  • Lav ”tip en 13’er”, hvor alle gætter på barnets fødselsdag, vægt, køn, navn, hvor lang tid fødslen vil tage osv.​​​​​​​


  • Saml søde babybilleder, sjove historier fra barndommen og/eller evt. fødselsvægt af alle gæsterne og gæt, og lav en quiz hvor I skal gætte, hvem der er hvem.

Gaver til babyshower

Det er en god idé at tilpasse gaveræset til din venindes ønsker: Er hun typen, der går meget op i at vælge de rigtige ting selv, kan mere ”neutrale” gaver som gavekort, babybadekar, stofbleer, legetøj eller et babytæppe i en neutral farve være sagen.

​​​​​​​


Slå jer sammen til en dyrere gave

Er hun økonomisk trængt, vil hun måske sætte stor pris på, at I slår jer sammen om en af de lidt dyrere ting som en god autostol, en lækker vugge eller lignende. Vil I også gerne give noget mere personligt, kan I købe en ”Barnets bog”, hvori I alle skriver en lille hilsen til babyen og fortæller, hvorfor I tror, den gravide bliver en fantastisk mor.De små glæder med stor betydning 🤍

Der er også alternative måder at give gaver på: Bed for eksempel alle gæsterne om at skrive et lille gavekort, hvor der står en ting, de vil gøre for de nybagte forældre: Et par lange gåture med barnevognen, en gang babypasning i tre timer, så mor kan få sovet eller hjemmelavet aftensmad leveret til døren kan betyde alverden for trætte forældre.

Har du selv små børn og derfor ikke så meget tid tilovers, kan alternativet være et gavekort til efterfødselstræning, rengøring, massage eller udbringning af lækker takeaway.


Gaveidéer til babyshower


• Pusletaske

Plejeartikler til baby - eks. kam & børste, negleklipper, naturpudder, bleer

Hagesmække

Babylegetøj

Babysengestøj

Barnets bog

Babytøj

Uro - til babysengen eller puslepladsen

• Tumlemøbler fra MODU eller bObles

Stofbleer - dem kan man aldrig få for mange af!

Ammebh


Stadig i tvivl? Måske et gavekort er sagen. Så kan de kommende forældre selv vælge gaven som de står og mangler.

Tip - Bryd traditionerne!

Vil du gerne give din veninde et helt anderledes babyshower, så slå jer sammen om at give hende en lækker spa-dag, hvor I sammen får ansigtsbehandlinger, manicure eller massage med en efterfølgende tur i spa-badet.

Har du også læst?

KOM I GANG MED LØBECYKLEN

En løbecykel er lige sagen, hvis dit barn nærmer sig de to år. Den styrker både balance, motorik og selvtillid – og så er det bare sjovt at cykle.

Kom godt i gang med amningen

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.