Shop SALE! Spar op til 50%

Vandsøjletryk

i regntøj

Har du tjekket vandsøjletrykket i dit barns regntøj?

Vandsøjletryk, også kaldet vandtæthed, er vigtig når du vælger overtøj til dit barn. Vi anbefaler en vandtæthed på mindst 5.000, så dit barn kan holdes tør en hel dag ude. Trykket holder vand og sne ude, men vi anbefaler ikke, at dit barn bliver siddende længe i en vandpyt.

Hos BabySam finder du kun regntøj, der som minimum har 5.000 i vandsøjletryk. 

Regntøj til børn
Regntøj til børn

Hvad betyder vandsøjletryk?

Kort sagt er vandsøjletryk et begreb for hvor vandtæt et materiale (såsom regntøj) er. Jo højere vandsøjletryk som er angivet, jo mere er det vandtæt og dit barn kan opholde sig i længere tid udenfor i regnen, uden at blive våd.Hvordan måles vandsøjletryk?

Vandsøjletrykket måles i mm, altså regnfald i millimeter pr. time. I praksis måles materialet i en testhvor der måles på hvor meget vand som materialet kan modstå, før at der begynder at trække vand ind.Hvad med åndbarhed i regntøjet?

Dit barns krop skal kunne ånde gennem tøjet. Med en ringe åndbarhed, bliver dit barn varm og fugtig under leg, fordi kropsvarmen ikke kan slippe væk. Åndbarhed måles i g/m2 pr døgn, jo højere tal, jo bedre åndbarhed.


Pleje af regntøj

Dit barns regntøj fungerer altid rigtig godt i starten, men hvis det ikke plejes, mister det ofte funktioner, som åndbarhed og vandtæthed. Du må aldrig vaske regntøjet i almindeligt vaskemiddel, da vandsøjletrykket her vil falde. I visse tilfælde kan du vaske regntøjet, men brug her et specialmiddel, som Nikwax. Du skal dog ALTID tjekke vaskeanvisningen i det enkelte stykke tøj.


Vandsøjletryk - oversigt♦ Under 2.000 mm - er ikke vandtæt, men vandafvisende


♦ Over 2.000 mm - kan bruges til kortere ture, ved let regnbyge


♦ Over 5.000 mm - er egnet til at være udenfor i lidt længere tid ved sporadisk regn eller til stor regnmængde i kortere tid


♦ Over 8.000 mm - er det mest hårdføre og kan bruges til ophold udenfor i regn i længere tid

Klar, parat, vandpyt!

Værd at vide om størrelse

Når du køber regntøj kan det være fristende at købe det med plads til at vokse i, men det dur ikke, at dit barn skal rulle ærmer og ben op, for så trænger der vand ind ved hænder og fødder, uanset hvor højt en vandsøjletryk regntøjet kan klare. Dit barn bevæger sig desuden bedst i en størrelse, der passer. Ved bukserne skal du kunne holde en håndfuld stof under numsen på dit barn, så passer de i størrelsen.  


Værd at vide, når du køber

Når du har fundet et sæt regntøj med højt vandsøjletryk og god åndbarhed i den rigtige størrelse, skal du se efter regnsættets detaljer for at få mest mulig kvalitet for pengene. Velcrobånd, der holder jakken tæt om dit barns hænder, elastikker ved fødderne og justerbare snore og hætter gør alt sammen, at regntøjets kvalitet er høj. Hvis dit barn ofte leger ude og er aktiv, er det en god ide at gå efter et højere vandsøjletryk på omkring 8.000-10.000 mm.