hello baby

Jeg ville aldrig have undværet...

Gulerodsboller med ost, pizzasnegle og en rigtig god emhætte.

Mød to mødre, der ved lige præcis, hvad der var deres lifesavers under graviditeten.

Caroline Gaardboe

Foto: Private

"Jeg kunne snildt have været gravid en måned eller to ekstra"


Caroline Gaardboe, 26 år,

mor til Isabelle på otte måneder.


“Jeg var heldig, at min graviditet var nem og ganske ukompliceret. Jeg kunne snildt have været gravid en ­ekstra måned eller to. Jeg elskede min mave og har ­sjældent følt mig mere komfortabel i min egen krop.”


“I de første måneder forlod jeg aldrig mit hjem uden en banan i tasken. Gennem hele graviditeten havde jeg også hyppige besøg hos Lagkagehuset, fordi jeg bare måtte have en gulerodsbolle med ost. Og så var danskvand med citrus det ypperste, jeg kunne få serveret!”


“Til nye gravide vil jeg sige: Forsøg ikke at bekymre dig for meget. Se, om du kan nyde rejsen. Pludselig er det ovre, og savnet af maven og de små spark kan komme hurtigere, end du regner med.”

Bettina Brix

Foto: Private

"Jeg blev hjulpet igennem af en god emhætte"


Bettina Brix, 29 år,

mor til Leonora på to måneder.


”Jeg var i fertilitetsbehandling, som blev sat ­midlertidigt i bero på grund af corona. Og så blev jeg gravid i ­mellemtiden! Chancen for det var så lille, at min graviditet blev lidt af en overraskelse. I lang tid havde jeg svært ved at forholde mig til det og følte, at min graviditet var en fest, alle var inviteret til – undtagen mig. Det vendte efter ­misdannelsesscanningen. Fysisk var min graviditet god, og det var fødslen også.”


”I begyndelsen havde jeg kvalme, og det eneste, jeg kunne få ned, var pølsehorn og pizzasnegle. Der var ikke nogen cravings, og jeg havde lige så meget lyst til citronmåne, som jeg plejer. Til gengæld gjorde lugten af stegt kylling mig simpelthen så dårlig. Der blev jeg hjulpet igennem af en god emhætte og en sød, forstående kæreste.”

Se alle artikler fra hello Baby