Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Sandaler

Sådan vælger du de rette

Sandaler er sommerens fodtøj og giver luft til aktive fødder. Det er vigtigt med et godt stykke fodtøj, der giver dit barn frihed til at give sig hen under legen.

Sandalerne skal passe til barnets fod, vejret og leve op til dets formål.

0-2 år: Begyndersandaler

Når du køber sandaler til en baby, skal du sørge for at sandalen har en fast hælkappe, der kan give en god støtte til foden på de første, usikre skridt. De fleste begyndersandaler går lidt højere op om anklen end normale sandaler, for at give en optimal støtte. Det er også vigtigt, at sandalen sidder tæt om anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. Begyndersandaler må ikke købes alt for store, for så vil de hæmme barnets gang. Vi anbefaler et voksetillæg på max 1 cm, når du køber begyndersandaler.

2-4 år: Lukkede sandaler

Når du køber sandaler til et mindre barn (2-4 år), anbefaler vi stadigvæk at sandalen har en fast hælkappe, så den sidder til omkring hæl og ankel og støtter foden. Ligeledes er det en god idé at vælge en lukket sandal, så tæerne er beskyttet. Vores erfaring er, at drenge ofte fortsætter med de lukkede sandaler, også når de er ældre end 4 år, hvor i mod pigerne begynder at få åbne sandaler fra 4-års alderen. Her er ikke noget rigtigt eller forkert, det er udelukkende et spørgsmål om temperament.


4+: Åbne sandaler​​​​​​​

Når dit barn bliver lidt større (fra 4-5 år), er der ikke lige så stort behov for beskyttelse at tæerne, og så er det naturligt at vælge en åben sandal. Det kan stadigvæk være fornuftigt at vælge en lukket hælkappe til børn fra 4‐7 år, men herefter kan de sagtens have en åben hælkappe. Det vigtigste her er stadigvæk, at sandalen sidder godt til omkring anklen, så foden ikke rutsjer rundt i sandalen. Det kan være en god idé at vælge en åben sandal, der også kan justeres ved hælen. Vi anbefaler et voksetillæg på ca. 1 cm, når du køber en åben sandal.​​​​​​

Andre artikler

Gode råd til valg af termo- & regntøj

Vælg forstærkninger på knæ og albuer, ribkanter, god åndbarhed og reflekser – her er alle de råd, du har brug for, så du kan klæde dit barn på i en kold, våd årstid i det rigtige regntøj og termotøj.

BEGYNDERSKO

Vi taler om begyndersko, men hvornår skal man egentlig begynde? Få hér en guide til begyndersko, og giv dit barn de bedste forudsætninger, når de første skridt tages.​​​​​​​

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet 10 tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.