8 råd om at rejse med baby

Første ferie med en lille baby kan kræve et råd eller to. Vi har otte, der gælder, uanset om du rejser i bil, tog eller med fly.

Børnevenlig destination

Børnevenlige lokale Mange nybagte forældre er fx glade for Thailand, hvor de lokale tager godt imod børn på restauranter og hoteller.


Tilpas temperatur Rejs på et tidspunkt, hvor der hverken er 40 grader eller risiko for regntid. Ekstremt vejr er ikke velegnet til rejser med små børn.


Skræddersyet Tjek de store rejsebureauers tilbud til børnefamilier. Mange steder har de skræddersyede rejser med børnesikrede hotellejligheder med indhegnede terrasser, højstol, klapvogn og barneseng, babypools, pool-vagter og børneunderholdning, der alt sammen gør rejsen med børn lidt nemmere.


Rigtig god rejse!

1. Ikke for meget

Der findes babyer i hele verden, og de mest nødvendige ting kan altid købes eller lånes, når I ankommer. Undgå at fylde kufferten med babymad og bleer til 14 dage, men sørg blot for at pakke nok til turen plus lidt ekstra i tilfælde af forsinkelser.


2. Lej de store ting

På mange børnevenlige hoteller kan du låne alt fra babysenge og højstole til plastikservice og klapvogne, så undersøg først, hvad de har til rådighed, før du pakker.


3. Transport til baby

Du må som regel tage en paraplyklapvogn med helt ud til flyet –  alternativt kan en bæresele være god, når I skal gå de ofte lange strækninger i lufthavnen.


4. Underholdning

Der er altid ventetid på rejser. Køb et par stykker nyt legetøj, som kan underholde længere end de velkendte derhjemmefra. Kan dit barn beskæftiges af en iPad eller små film på din telefon? Alle kneb gælder, så længe I får en fredelig rejse!

Bangkok, foldevogn, sort
My Baby Travel
Bangkok, foldevogn, sort
999,00 DKK
På lager
Kig & Find Paw Patrol
Karrusel
Kig & Find Paw Patrol
Før 99,95
74,96 DKK
Udsolgt i webshop

5. Tryghed

Husk yndlingsbamsen, eller hvad der ellers normalt kan trøste og putte – og glem ikke suttesnoren, så du ikke hele tiden skal ned og finde sutten under sæderne.


6. Mad

Pak små snacks eller babymad på glas, sutteflaske og andre ting til måltidet, og sørg for at pakke det, så det er let at hive frem og pakke væk igen. Køb fx engangsskeer og køb måltider i portionsstørrelser, så du kan smide det hele ud, når I er færdige. Hav også en affaldspose ved hånden.


7. Puslegrej

Vådservietter, et par stofbleer og bleer er også et must på listen – både til bleskift og til løbende næser, mad ned ad hagen, og hvad der ellers dukker op.


8. Pak praktisk

Alle dimser i et stort rum dur ikke. Pak, så du ved, hvor de forskellige ting ligger, og ikke skal rode hele tasken igennem, hver gang du skal finde noget. En stor taske med mange små rum er guld værd.

Husk disse ting i god tid


  1. Bestil flybilletter og book en babylift/krybbe, hvis din baby er under 9 måneder.
  2. Bestil pas – husk, at hvis baby ikke kan sidde selv, skal I medbringe pasfoto, som I kan få taget i en fotoforretning. Og undersøg også, om der kræves visum i det land, I skal til.

  3. Bestil det blå sygesikringsbevis mindst tre uger før afrejse. Bemærk, at det blandt andet ikke dækker uden for EU. Skal I til Thailand eller Bali, er det derfor vigtigt, at I også har en privat rejseforsikring, der dækker jer alle.

  4. Tjek, at hotellet eller lejligheden, I skal bo i, har en børneseng og en højstol, I kan låne, og sørg for, at det er reserveret til jer og står klar, når i ankommer.