Spar 20%! Se barnevogne, klapvogne & autostole her.

8 råd om at

rejse med baby

Første ferie med baby kan være helt nervepirrende og kræve et råd eller to.

Vi har samlet otte, der gælder uanset om du rejser i bil, tog eller med fly.

1. Pak ikke for meget

Der findes babyer i hele verden, og de mest nødvendige ting kan altid købes eller lånes, når I ankommer. Undgå at fylde kufferten med babymad og bleer til 14 dage, men sørg blot for at pakke nok til turen plus lidt ekstra i tilfælde af forsinkelser.

2. Lej de store ting

På mange børnevenlige hoteller kan du låne alt fra babysenge og højstole til plastikservice og klapvogne, så undersøg først, hvad de har til rådighed, før du pakker.

3. Transport til baby

Du må som regel tage en paraplyklapvogn med helt ud til flyet –  alternativt kan en bæresele være god, når I skal gå de ofte lange strækninger i lufthavnen.

4. Underholdning

Der er altid ventetid på rejser. Køb et par stykker nyt legetøj, som kan underholde længere end de velkendte derhjemmefra. Kan dit barn beskæftiges af en iPad eller små film på din telefon? Alle kneb gælder, så længe I får en fredelig rejse!

5. Tryghed


Husk yndlingsbamsen, eller hvad der ellers normalt kan trøste og putte – og glem ikke suttesnoren, så du ikke hele tiden skal ned og finde sutten under sæderne.6. Mad

Pak små snacks eller babymad på glas, sutteflaske og andre ting til måltidet, og sørg for at pakke det, så det er let at hive frem og pakke væk igen. Køb fx engangsskeer og køb måltider i portionsstørrelser, så du kan smide det hele ud, når I er færdige. Hav også en affaldspose ved hånden.7. Puslegrej

Vådservietter, et par stofbleer og bleer er også et must på listen – både til bleskift og til løbende næser, mad ned ad hagen, og hvad der ellers dukker op.
8. Pak praktisk

Alle dimser i et stort rum dur ikke. Pak, så du ved, hvor de forskellige ting ligger, og ikke skal rode hele tasken igennem, hver gang du skal finde noget. En stor taske med mange små rum er guld værd.


Husk en børnevenlig destination:


Tilpas temperatur

Rejs på et tidspunkt, hvor der hverken er 40 grader eller risiko for regntid. Ekstremt vejr er ikke velegnet til rejser med små børn.


Børnevenlige hoteller

Tjek de store rejsebureauers tilbud til børnefamilier. Mange steder har de skræddersyede rejser med børnesikrede hotellejligheder med indhegnede terrasser, højstol, klapvogn og barneseng, babypools, pool-vagter og børneunderholdning, der alt sammen gør rejsen med børn lidt nemmere.


Rigtig god rejse!

HUSK DISSE TING I GOD TID


1. Bestil flybilletter og book en babylift/krybbe, hvis din baby er under 9 måneder   


2. Bestil pas – husk, at hvis baby ikke kan sidde selv, skal I medbringe pasfoto, som I kan få taget i en fotoforretning. Og undersøg også, om der kræves visum i det land, I skal til.

3. Bestil det blå sygesikringsbevis mindst tre uger før afrejse. Bemærk, at det blandt andet ikke dækker uden for EU. Skal I til Thailand eller Bali, er det derfor vigtigt, at I også har en privat rejseforsikring, der dækker jer alle.

4. Tjek, at hotellet eller lejligheden, I skal bo i, har en børneseng og en højstol, I kan låne, og sørg for, at det er reserveret til jer og står klar, når i ankommer.

Værd at vide om at rejse med baby

Hvor tidligt kan man rejse med en baby?

Generelt set er der ingen fast regel for, hvornår man kan rejse med en baby. Det afhænger egentlig mest af, hvad I som forældre føler jer klar til. Overvej den planlagte rejsetid, herunder flyvetider, transfer og eventuelle ændringer, og hvordan din baby vil håndtere det. Længere rejsetider og skift i klima og tidszoner kan være hårdt for et lille barn.

Hvordan rejser man med en baby?

Første ferie med baby kan være lidt nervepirrende og kræve et råd eller to. Planlæg tidsplanen med din babys behov i tankerne. Køb lidt nyt legetøj, som kan underholde længere end de velkendte derhjemme. Og hiv gerne iPad'en frem, hvis dit barn kan underholdes af denne. Alle kneb gælder, når det handler om transporttiden på en rejse.

Har du også læst...

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

Guide til barnevogn

GUIDE TIL BARNEVOGN

Inden du begiver dig ud i et vigtigt valg, som køb af barnevogn, er der nogle ting, du skal overveje. Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

løb med dit barn

LØB MED DIT BARN

Når dit barn har nået alderen hvor det er muligt at tage barnet med ud på en løbetur, så kan det være en sjov aktivitet for jer begge. Du får masser af frisk luft og lidt kilometer i benene og dit barn kan sidde og nyde omgivelserne mens I suser rundt. Vi giver vores bedste råd til opstart af løbeture med dit barn.