Mødrene fortæller: Vores mærkeligste graviditetsgener!


Du ved, at du nok kan forvente kvalme og ondt i ryggen, når du ser de 2 streger på graviditetstesten, men mange bliver overrasket over, hvad deres gravide krop og psyke ellers byder dem af mærkelige forandringer og cravings.  Her fortæller mødre hvad der overraskede dem mest.


”Jeg hadede lugten af råt kød og måtte holde vejret, hver gang jeg gik forbi halalslagterne på Nørrebrogade.”

Ida, 32 år


”Jeg ønskede mig brændende en dreng, der skulle hedde Thorvald, hvilket jeg virkelig mente – lige indtil dagen før første scanning. Der bryder jeg desperat ud i gråd foran en mandlig kollega og brøler: "Jeg vil have en piiige!” Han kunne ikke helt trøste mig. Til scanning næste dag fik vi at vide, at vi ventede en pige.”

Martina, 30 år


”Jeg havde adskillelige drømme om, at jeg fødte voksne mennesker. Det var så mærkeligt!”

Anne, 34 år


”Jeg har aldrig interesseret mig for tennis. Men under min graviditet fik jeg pludselig lyst til at følge Caroline Wozniacki, og da hun tabte, satte jeg mig på gulvet og stortudede.”

Pia, 35 år


”Jeg blev pludselig hunderæd for at flyve, mens jeg var gravid, og jeg er det i øvrigt stadig. Det er hundrede procent sikkert, fordi min krop og min psyke pludselig blev klar over, at der nu er noget vigtigere på spil. At min sikkerhed og overlevelse ikke længere kun er mit eget anliggende, men at der også er et andet lille liv, der afhænger af det. Noget helt urbiologisk, der skal forhindre, at jeg udsætter mig selv for fare.”

Maria, 36 år


”Da jeg ventede tvillinger skulle jeg bare have brunsviger med flødeskum fra bageren – og det var et must, ellers var dagen ødelagt! Jeg tog 30 kilo på.”

Martine, 40 år


”Jeg fik slem højdeskræk. Blev svimmel og fik rystende ben, bare jeg gik ud på en altan. Jeg har det stadig, og jeg har ellers aldrig været bange for højder. Jeg fik også generel dødsangst i forhold til at miste min familie til ulykker. Det har helt sikkert noget at gøre med, at jeg gik i "alarm mode" i forhold til sikkerhed, nu hvor jeg havde en baby, jeg skulle passe på.”

Anna, 29 år


”Under min første graviditet blev jeg pludselig nærsynet og fik briller. Da jeg havde født, var mit syn normalt igen, og brillerne blev smidt ud.”

Sonja, 45 år


"Jeg kunne ikke gå forbi en bager eller et sted, hvor man kunne få tebirkes uden at skulle have en, og jeg kendte alle de bedste steder eller bagere i nærheden, hvor man kunne få en god tebirkes. Til sidst blev jeg nødt til at planlægge mine ruter eller veje, så jeg ikke kom forbi de steder, ellers tog det fuldstændig overhånd.”

Kamilla, 36 år


”Følelsen af at kunne mærke mine egne indvolde, fordi der var en, der trykkede på dem.”

Lisa, 33 år


”Jeg husker især, hvor mange mad-cravings jeg havde oveni min kvalme. En dag på vej til arbejde ved ni-tiden om morgenen kastede jeg op i en skraldespand på fortovet. Bagefter tog jeg på McDonald’s og spiste fire cheeseburgere.”

Anna, 34 år

Godt at vide om graviditetsgener

Hvorfor får man cravings som gravid?

Når du er gravid, kan du opleve at få cravings eller stærke trange til bestemte fødevarer. Der er flere faktorer, der kan bidrage til dette fænomen. Under graviditeten ændres dine hormonniveauer dramatisk, hvilket kan påvirke dine smagsløg. For nogle kan det føre til cravings for bestemte fødevarer, som din krop ønsker at tilfredsstille.

Hvorfor er man mere sulten når man er gravid?

Når du er gravid, kan du opleve en øget følelse af sult. Det kan der være flere grunde til. For det første har din krop brug for mere energi end normalt. Derfor kan du også naturligt opleve en øget sultfornemmelse. Hormonelle ændringer kan også påvirke appetitten. Desuden oplever mange, at man får lyst til bestemte madvarer.

Andre artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.