Udvikling & sundhed

Noget af det mange børnefamilier taler om, er trivsel, udvikling og barnets sundhed  - men også din.

Og det er lige fra det første spir i maven. Dyk her lidt ned i de spørgsmål eller overvejelser som du måske går med.

Træn med Lotte Arndal

- 9 måneder før, 9 måneder efter

Lotte Arndal giver dig sine bedste råd og vejledning til en sund graviditet.  
Bliv inspireret af træningsøvelser, der er tilpasset din gravide krop (de ni måneder før fødslen), og efterfølgende de særlige behov, din krop har, når du lige er blevet mor (de ni måneder efter), hvor målet er, at hjælpe dig til at få energi og overskud til at være mor for ét eller flere vidundere.

Efterfødselsreaktion og fødselsdepression

Efterfødselsreaktion og fødselsdepression

Kender du forskellen på efterfødselsreaktion og fødselsdepression?


Det er en stor omvæltning at blive mor og forælder generelt. Derfor er det også meget naturligt at få en reaktion på netp dét, uanset om man er mor, medmor eller far.

Sasha og Louise fra Barselsrummet, gør dig her klogere på efterfødselsreaktion og fødselsdepression. Herunder hvad der kan være årsag til at man rammes af det, samt symptomerne og forskellene på de to tilstande.

Krop, intimitet og parforhold efter fødslen

Krop, intimitet og parforhold efter fødslen

Der sker meget med kroppen både under og efter graviditeten. I artiklen forsøger Sasha og Louise fra barselrummet, at gøre dig klogere samt at forberede på dig på, hvad du kan opleve, både fysisk og psykisk, efter fødslen.

Den første tid med dit barn

Den første tid med dit barn

Når en ny hverdag som nybagt forælder starter, kommer der helt naturligt en masse spørgsmål og en tvivl på, om det man gør er rigtigt. Sundhedsplejerskerne Annika og Marie giver derfor svar på spørgsmål og fordomme, så du føler dig tryg i din nye rolle som forælder.

Det første besøg fra sundhedsplejersken

Det første besøg fra sundhedsplejersken

Sundhedsplejerskerne Annika og Marie fra WeAreFamily, fortæller om og forbereder dig på, hvad du kan forvente, når sundhedsplejersken kommer på besøg for første gang efter fødslen.

Babys søvn

Din babys søvn

Vi har samlet en række gode råd til dit barns vigtigste opgave - nemlig at sove. Læs mere om gode huskeråd når det gælder babys søvn - både ude og inde.


skemad til børn

Tid til skemad?

Det er et stort øjeblik når tiden er inde til skemad. Men hvornår er baby klar til at vise interesse for det? Og hvad er godt at begynde med? Vi fortæller lidt om hvordan du stille og roligt kan introducere skemad.

Solcreme

Tips til solcreme og solfactor

Sol = husk solcreme, også til dit barn. Når solen er fremme, så er det frem med solstikken eller solcremen. Særligt i forår/sommerperioden hvor dit barn måske opholder sig en del uden for, også når det er i institution. Vi har samlet tips til solfaktor og andet beskyttelse mod solens stråler.

Fødevarer du ikke må servere til dit barn

Fødevarer du ikke må servere for din baby

Selvom baby måske er nok så nysgerrig på de forskellige spændende fødevarer, så er der bare nogle som dit barn ikke kan tåle at få. Vi giver dig et overblik her.

tandbørstning af børn

Tips til tandbørstningen

Er du bange for at det bliver en kamp for dig, at børste dit barns tænder? Her giver en børnetandlæge sine bedste råd.

pottetræning

Klar til pottetræning?

Hvad skal man gøre når tiden er inde til pottetræning? Og hvornår ved man overhovedet at ens barn er klar til det?

Jordemoderens råd til problemer med amning

Jordemoderens råd

- Problemer med amning

Advertorial fra Philips Avent​​​​​​​

Gør det ondt at amme eller føler du dig bare ikke tilpas når du skal amme din baby? Eller er du gravid, men er lidt nervøs for hvordan den kommende ammetid vil gå? Sasha Orheim, jordemoder og amme-ekspert, giver dig sine bedste råd til hvordan du opnår gode ammestunder med din baby.  

Amning

Få en god start på amningen

Det er ikke altid en dans på roser at få amningen til at glide. Det kan kræve lidt tålmodighed for nogle. Vi har samlet sundhedsplejerskens bedste råd til en god ammestart.

plejetip

Plejetipd til puslebordet

Pusletid er hyggetid. Og foruden bleskift de næste par år, så er der visse plejetips mht. brug af cremer og sæbe, råd mod røde numser osv. Læs dem alle her.