Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Plejetips

til puslebordet

Bleskift er en af de ting, du som forælder kommer til at foretage dig maaange gange i løbet af dit barns første to-tre år!

Derfor er det vigtigt at få nogle gode plejerutiner på puslebordet, så du passer bedst muligt på dit barns sarte hud.

Spar på sæben

Hvis der er grund til at vaske babys numse, er det godt at bruge rent lunkent vand, for eksempel på en vatrondel. Når der er afføring, kan du eventuelt bruge olie eller uparfumeret sæbe til at rense den af med. Spar dog på sæben, og vælg en mild uparfumeret variant, helst svanemærket.Hold numsen tør!

Det er vigtigt at pleje huden i bleområdet. Når huden hele tiden er udsat for fugt og syre fra urin og afføring, bliver den let rød og irriteret. Det kan give grobund for bakterier og yderligere irritation.


Det bedste du kan gøre for at forebygge rød og irriteret numse er at holde huden så tør som muligt. Lad babys numse lufttørre, eller dup den tør med en stofble, før du giver en ny ble på. Mange børn elsker også at blive tørret med en føntørrer – men pas på det ikke bliver for varmt.

Ikke for mange vådservietter

Vådservietter bør ikke bruges til hverdag, men kan være gode på farten, hvis du ikke har mulighed for at komme i nærheden af rent vand. I mange våd- og vaskeservietter er der konserveringsmidler, parfume og andre tilsætningsstoffer, der ikke kan anbefales til spædbørn. Køber du vådservietter, så vælg derfor et produkt med miljø- og astma-allergimærkning.Brug creme med måde

Det er sædvanligvis ikke nødvendigt at bruge creme eller salve. Børn med sart hud har brug for, at bleen skiftes tit, og at bleområdet lufttørres, men hvis huden virker irriteret og begynder at blive rød, kan det også blive nødvendigt også at smøre den med beskyttende creme i en periode.

Skal ørerne renses?

Normalt vil det være nok at rense din babys øregange efter bad med snippen af en stofble. Det anbefales ikke at bruge vatpinde til små børn, men vælger du at rense det ydre øre med vatpind, så er det vigtigt at bruge sikkerheds-vatpinde, som ikke kan skubbes for langt ind i øret.


Forebyg arp

Arp er grå-brunlige skæl i hovedbunden, der også kan brede sig til øjenbryn og pande. Jo hurtigere du fjerner den begyndende arp, jo hurtigere forsvinder den igen. Arp kan forebygges ved at rede barnet grundigt med en tættekam hver dag. Du skal rede både den ene og den anden vej og massere godt ned i hovedbunden. Har dit barn først fået arp, kan du fjerne det ved at smøre hovedbunden godt ind i olie eller en meget fed creme. Lad det sidde nogle timer – gerne natten over. Herefter kan du skrabe arpen af med en tættekam. Gentag, hvis det er nødvendigt.


Husmortip til de røde numser

​​​​​​​Et gammelt effektivt husmoderråd mod særligt røde blenumser er kogtvandsklude: Klip et lagen, en stofble eller andet gammelt bomuldsstof i størrelser, der passer til barnets numse. Kog og afkøl stofstykkerne, vrid en af kludene og læg den på babys numse, der hvor huden er synligt rød, før du lægger en ren ble på. Skift kluden ved hvert bleskift og brug ikke cremer eller salver sammen med kludene.

Andre artikler

3 FEDE FIFS TIL AT PUTTE DIT BARN

Som forælder har du formentlig prøvet, at det til tider kan være en kamp at få dit barn til at falde i søvn om aftenen. Vi har spurgt jer forældre, om jeres bedste puttetips og kogt det sammen til 3 gode råd.

tid til skemad?

TID TIL SKEMAD?

Som forælder er det en helt særlig tid, når din baby går fra mælk til mere fast føde. Læs lidt mere om hvordan og hvornår du kan introducere skemad til din baby.

amning

FÅ EN GOD START PÅ AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed. Vi har samlet de bedste råd om opstart af amning

solcreme til børn

SOLCREME TIL BØRN

Når solen bager, er det vigtigt at der er styr på solcremen. Børn leger ude mange timer om dagen, især i sommerperioden. Vi giver tips til solcreme.