Shop SALE! Spar på alle kategorier her.

BabySam
Babytjekliste

Du har brug for rigtig meget udstyr til en lille nyfødt. BabySam giver overblik over alle de produkter, som er nødvendige og praktiske at have parat til babys ankomst.

Hvis du vil printe tjeklisten, kan du hente den her:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Åh, den søde ventetid, hvor både mor og far bygger rede, og gør klar til ønskebarnets ankomst – men hov, hvad skal du egentlig købe af udstyr? Skal du have en højstol med det samme, eller kan det vente lidt? Og hvad søren er en sengerand?


Der findes mangt og meget babyudstyr, men det er bestemt ikke alt barnetilbehør, der er lige vigtigt. For førstegangsforældre især kan det være svært at gennemskue, hvad der reelt er behov for at have i huset, når guldklumpen er blevet fragtet hjem fra hospitalet og hverdagen med et lille barn for alvor skal til at begynde.


Derfor har vi hos BabySam sammensat en udstyrshuskeliste til førstegangsforældre, så du ved, hvad du skal købe, og hvornår du skal købe det. Vi mener dog samtidig, det er vigtigt at understrege, at det eneste, dit barn virkelig har brug for, er en fyldt mave, et varmt bryst at sove på og masser af omsorg – alt andet kan løses hen ad vejen. Lad derfor endelig være med at stresse, hvis du ikke når at købe det hele inden babys ankomst.

Det skal du købe før fødslen


Autostol - En autostol er virkelig nyttig at have, når du skal fragte baby hjem efter fødslen – også selvom du ikke har bil.

Babylift eller voksipose

Barnevogn - Ganske enkelt uundværlig. Husk madras og regnslag – og myggenet – hvis du får et sommerbarn.

Babydyne - Husk også lagner, tisselagner og sengetøj – gerne flere sæt.

Babytøj - Du behøver ikke have den helt store garderobe parat. En håndfuld bodystockinger, 3-4 sparkedragter, et par natdragter, mindst én varm trøje, nogle bluser, nogle bukser, et par langærmede t-shirts, 5-6 par sokker og babyfutter slår fint til i starten. Hvis du får er vinterbarn, er nogle uldbodystockinger og en varm køredragt til hjemturen også en god idé.

Stofbleer - Køb mindst 20-30 styk, men gerne flere. I virkeligheden kan du aldrig få for mange.

Engangsbleer - Her kan du til gengæld hurtigt få købt flere, end du har brug for. Start med en enkelt pakke eller to, indtil du er sikker på, at størrelsen passer.

Blespand

Badekar - Husk dog, at baby ikke må komme i bad, før navlestumpen er faldet af.

Salve - God hvis baby får rød numse (og det vil uundgåeligt ske).

Sutteflasker  - Gerne 2-3 styk, så du ikke hele tiden skal vaske efter brug.

Amme-BH’er og ammeindlæg - Køb mindst 3-4 amme-BH’er, så der er nogle at skifte imellem. Vær dog opmærksom på, at det kan være svært at vurdere, hvilken størrelse der er den rigtige, inden mælken er løbet til. Vent derfor med at fjerne prismærker, så far eventuelt kan køre hen og bytte dem, hvis de ikke passer.

Lanolinsalve - God at have i baghånden, når brystvorterne bliver ømme ved amning.

• Store hygiejnebind - Efter fødslen vil mor formentlig bløde en del. Hav derfor rigeligt med hygiejnebind parat.

• Engangsvaskeklude eller vådservietter

Vaskefad eller balje - Dog kun nødvendigt, hvis du bruger engangsklude i stedet for vådservietter.

Puslebord og puslehynde

Babyalarm

Børnetermometer - Vælg gerne et termometer til numsen, da det er mere præcist end et øretermometer.

• Vaseline - Til termometeret. Kan også bruges som beskyttelse på babynumsen.

• Vatpinde - Du får især brug for dem, når baby skal rengøres i navlen.

Det kan du vente med at købe til efter fødslen


Aktivitetstæppe - Dit nyfødte barn får mange nye, stærke indtryk at forholde sig til. Vent derfor med aktivitetstæppet i det første stykke tid, så baby ikke bliver overstimuleret.

Neglesaks - I det første stykke tid er din babys negle så bløde, at du i stedet for at klippe dem kan nulre dem af, når de bliver for lange.

• D-dråber - Dit barn skal først have D-vitamin fra 2 uger og frem.

Tremmeseng eller vugge (inkl. madras) - Dit barn kan nemt sove i sin lift i det første stykke tid, når I er kommet hjem, så sengen eller vuggen kan sagtens vente til efter fødslen.

Sengerand til tremmeseng - En sengerand er dekorativ, og så gør den din babys tremmeseng ekstra sikker.

Babyolie - Til badevandet eller babymassage. Babyolie kan også hjælpe med at løsne arp.

Sutter - Det er ikke til at vide, hvilken slags sut, dit barn vil foretrække. Derfor kan det være en god idé, hvis du køber lidt forskelligt. Vent dog gerne med sut i de første par uger, da det ellers kan give en problematisk ammestart. Nogle børn har dog slet ikke behov for en sut.

Babybørste og tættekam - Og nu, hvor vi er ved de fedtede, gulbrune skæl, som spædbørn ofte udvikler i hovedbunden, så kan en babybørste modvirke arp. Hvis dit barn får arp, kan en tættekam hjælpe med at fjerne det.

• Saltvandsdråber og næsesuger - Saltvandsdråber kan hjælpe dit barns næse, hvis det bliver snottet. Med en næsesuger kan du også suge snottet ud, når barnet ikke selv kan komme af med det.

Badevandstermometer - Det er strengt taget ikke nødvendigt med et badevandstermometer, da du i stedet kan bruge din albue til at mærke, om vandet er for varmt. Det er dog en god ting at have et badevandstermometer, da en babys sarte hud kan blive skoldet allerede ved 40 grader.

Uro til puslebordet eller vuggen - Det er igen tilrådeligt at vente lidt med uroen, så du undgår overstimulering.

Nice to have, ikke need to have


Pusletaske - Praktisk, men ikke uundværlig. Du kan eks. bruge en almindelig rygsæk.

Vikle eller bæresele - Giver dig mulighed for at have hænderne fri, når du bærer rundt på dit barn.

Ammepude - En ammepude er god at have, men en almindelig pude eller en dyne kan også bruges.

Badestol - God at have til den glatte baby i badekarret, men du kan også klare dig uden.

• Svøb - Babydynen kan også bruges til at svøbe i stedet.

BabyhåndklædeDet kan du købe, når baby bliver en smule størreBabybestik, kopper og tallerkner

Hagesmækker - Bliver først nødvendige, når barnet begynder at spise fast føde.

Klapvogn - Når dit barn selv kan sidde oprejst.

Babylegetøj - Du kan snildt vente lidt med at købe dig fattig i babylegetøj, til barnet er mindst en halvanden måned. En lille rangle, en bamse eller en uro slår fint til det første stykke tid, hvor dit barn mest har brug for opmærksomhed fra dig.

Babytandbørste

Skråstol - Fra cirka 3 måneder.

Højstol - Fra cirka 6 måneder.Værd at vide om tjeklisten til baby

Hvad skal jeg have klar til baby?

Der findes ikke et endegyldigt facit på, hvad du skal købe inden dit barn kommer til verden. Ofte er det dog en god ide at købe det vigtigste udstyr som autostol, vugge, babylift og barnevogn inden barnets ankomst. Desuden er det en god idé at købe babydyne, lidt babytøj, stofbleer, engangsbleer, badekar, sutter og sutteflasker. Læs hele vores tjekliste her.

Hvordan forbereder jeg mig bedst?

At blive forælder er en stor og livsændrende begivenhed. Noget, du kan gøre, for at forberede dig er at tale med venner og familiemedlemmer, som selv har stået i situationen. Noget andet konkret du kan gøre er, at købe det mest basale babyudstyr inden dit barn melde sin ankomst. Lav en liste over de nødvendige, eller læs vores tjekliste her.

Andre artikler

9 GODE RÅD TIL GRAVIDE

Vi vil gerne hjælpe vores mange kunder med gode råd og tips under graviditeten og i den første tid efter fødslen.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

7 MYTER OM DIN GRAVIDITET

Der findes et hav af graviditetsmyter, der bliver fortalt igen og igen, når en ny veninde, søster eller kollega kommer i lykkelige omstændigheder. Men det er langt fra alle de vedtagne sandheder, der rent faktisk passer.

BABYSHOWER

Ingen siger, at et babyshower skal gøres på en helt bestemt måde. Det vigtigste er at gøre lige præcis det, der vil gøre netop din veninde allermest glad.