Vi har vilde fødselsdagstilbud! Se dem alle her.


  Børnesikret

  hjem

Så snart dit barn kan krybe eller kravle rundt, skal du gå dit hjem efter, for der er mange steder, små nysgerrige pilfingre kan komme til skade.

Her får du et par gode råd til, hvordan du gør dit hjem helt børnesikkert.

Døre og vinduer skal sikres godt. Døre skal have dørstoppere og klemmesikringer, så dit barn ikke får fingrene i klemme. Vinduer skal have sikringer, så dit barn ikke kan falde ud. Sørg desuden for, at møblerne ikke står placeret, så de kan bruges til at klatre op til vinduer eller andet. Husk også at sikre altandøren.

Trapper skal afskærmes af både oppe og nede og være med lukkede trin, så dit barn ikke kan falde ud mellem trinene eller få hovedet i klemme. Sørg for godt lys og et gelænder i børnehøjde.


Skabe og reoler skal gøres fast, så de ikke kna vælte, hvis dit barn kravler op i dem. Der skal være lås eller børnesikring på skabe og skuffer med farligt indhold.

børnesikret hjem

Brændeovnen skal afskærmes med et gitter.


Stikkontakter og ledninger kan give dit barn stød. Kontakter, dit barn kan nå, skal børnesikres, og du skal fjerne løse ledninger, som dit barn både kan snuble i og bide i. Pas på i køkkenet, hvor ledninger fra elkoger og andre køkkenmaskiner let kan stå,k så barnet kan nå ledningen.


Varme apparater og varmt vand er årsag til ulykker i hjemmet. Der skla være termostat på vandhanerne, så dit barn ikke bliver skoldet. Varmeapparater skal skærmes af.

Løse tæpper skal gøre fast eller forsynes med et skridsikkert underlag.


Skarpe hjørner på for eksempel stueborde og lave reoler skal have hjørnebeskyttere.


Ovn og komfur må ikke kunne tippe. Komfuret skal have et komfurgitter, ovnlågen en børnesikring..


Rengøringsmidler og andet farligt som medicin, knive, sakse, lightere, cigaretpakker, batterier og små ting, der ikke skal i munden, skal placeres uden for dit barns rækkevidde.Har du også læst...

Bag om BabyDan


Danske BabyDan har specialiseret sig i netop børnesikring og her finder du derfor et stort udvalg af hverdagsprodukter, som kan hjælpe til en mere børnesikker hverdag.


Men hvem er BabyDan og hvad kan de lige præcis tilbyde af produkter? Vi har skrevet lidt om virksomheden og giver dig et overblik over deres sortiment.


BabyDan

kilde: sundhedsstyrelsen/sunde Børn 0-2 år, 2018