Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Sådan holder du

fødselsdag for baby

Småt, men godt. Det er kodeordene, når du skal fejre din babys første fødselsdagsfester med succes!

Vi giver dig et par gode råd inden den store dag.

På fødselarens præmisser

Hvad enten dit barn fylder et eller to år, er det vigtigt at huske på, at festen et langt stykke hen ad vejen er mindst lige så meget for forældrenes skyld, som det er for barnets.

Der er bestemt noget at fejre, og det vil I gerne dele med andre, men jeres barn vil nok ikke sætte lige så stor pris på, at huset er fyldt med larmende mennesker hele dagen. Prøv derfor så vidt muligt at fejre den store dag på fødselarens præmisser.


En lille fest er en god fest

Først og fremmest skal fødselsdagen ikke vare for længe, og der skal ikke være for mange gæster. Inviter de mennesker, der er tættest på jeres barn, og som vil vække glædeligt gensyn – for eksempel bedsteforældre og jeres egne søskende, som måske også har deres små børn med.Sørg også for, at de inviteres i et tidsrum, hvor jeres barn er mest frisk – fx lige efter den lange lur. Husk at angive et sluttidspunkt, så folk smutter, inden fødselsdagsbarnet bliver træt og pylret.


Fødselsdag

Skal kammeraterne med?

Nogle forældre vælger at invitere dagplejen eller de bedste legekammerater fra vuggestuen med hjem til fødselsdag – i så fald må I nok undvære familiefesten, i hvert fald hvis det skal foregå samme dag, for ellers bliver gæstelisten for lang, og det er hverken sjovt for dig eller baby.


Vælger I at holde dagplejefest, så spørg dagplejemoren i god tid, og gør plads i stuen til et godt legeområde med masser af legetøj, da det formentlig kommer til at udgøre centrum for festen. Er I så heldige, at vejret er til det, og har I have, er det selvfølgelig oplagt at rykke festen udenfor.​​​​​​​


TIP!

Køb en fin notesbog eller læg ”Barnets bog” frem, og lad gæsterne (de større af slagsen) skrive små hilsner til fødselsdagsbarnet, som han eller hun vil kunne læse som voksen.

Skriv eventuelt starten på en række sætninger, som gæsterne afslutter, fx: ”Første gang jeg så dig…” eller: ”Mit bedste råd til dig er…”.Nem mad

Der er ingen grund til at stå i køkkenet i timevis for at skrue en succesfuld fødselsdagsfest sammen. Lav i stedet noget nem fingermad, der kan forberedes i forvejen, og som kan spises af alle – fx små sandwich, udskåret frugt, fødselsdagsboller, muffins, pølsehorn og den slags. Alt efter årstiden kan du servere kold saftevand, juice eller varm kakao, der vil vække glæde hos både børn og voksne.

Andre artikler

GUIDE TIL MADRAS

En god madras kan medvirke til en bedre søvn for baby. Vi har derfor lavet en madrasguide som kan hjælpe dig på vej, når du skal købe en madras til baby.

GUIDE TIL AUTOSTOL

Den rigtige autostol redder liv. I BabySam går vi højt op i børns sikkerhed i bilen. Få derfor hjælp fra BabySams rådgivere til at finde den helt rigtige stol.

GUIDE TIL BØRNECYKLEN

Når der er forår og sommer i luften med masser af solskin og tørre veje, er det perfekt at lære de små poder at cykle. Eller tage de større børn med ud på hyggelige cykelture i det grønne.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.