Shop SALE! Spar op til 50%

Tag på cykeltur

med de små

Elsker du at cykle, er det ikke nogen hindring, at du er blevet forælder. Der er masser af muligheder for at have de små med på cykeltur.

Vi giver dig overblik over det nødvendige udstyr som cykelstol, hjelm og anhænger.

Ah, det er en skøn følelse at trampe i pedalerne og suse hen ad asfalten med vind i håret og – hvis du er heldig – solens lune stråler i ansigtet. Og den oplevelse kan du sagtens dele med dit barn, uanset om det er hverdagens tur til og fra vuggestue eller børnehave eller længere ture ud i det blå i weekenden. Barnet skal dog kunne sidde selv, så det skal være omkring ni måneder, før det er klar til at komme med på cykeltur.

Vælg den rigtige cykelstol

Det vigtigste er, at dit barn sidder godt og sikkert på din cykel, og så er det op til dig, om du helst vil have dit barn foran eller bagpå. Når barnet sidder foran, er det let at snakke sammen, barnet har et godt udsyn – den egner sig dog kun til mindre børn. Sidder barnet i stedet bagpå, er det mere behageligt for barnet, da der er plads til ryg- og armlæn. Uanset hvor dit barn sidder, skal stolen have en sele til at holde barnet fast og fodhvilere til fødderne.cykelstol
Multivogn


Overvej anhænger eller ladcykel

Har du mere end ét barn, kan en cykelanhænger eller en ladcykel være en god investering. Her er det vigtigste, at der er en siddeplads til hvert, og de skal kunne spændes forsvarligt fast. Anhængeren har plads til to børn, mens du i ladcyklen kan have op til seks børn med, alt efter hvilken model, du vælger.


Her har du god kontakt med ungerne, mens I cykler, men det kræver lidt mere tilvænning og er mere anstrengende at køre på den. Cykelanhængeren kan du også nemt koble af, når du ikke skal bruge den.Typer af cykelanhægere i BabySam

Hvis du overvejer en cykelanhænger/multivogn til din cykel, så har vi hos BabySam et stort udvalg af multivogne fra mærket Thule. Årsagen til at de kaldes 'multivogne', er som navnet antyder at vognen kan bruges til flere formål og er derfor meget populære blandt børnefamilier.


Nogle modeller kan bruges til både løb, cykel, skituren og som helt almindelig klapvogn og modellen afhænger af om der er plads til ét eller to børn. Fordelen er naturligvis også at barnet sidder trygt og godt i læ for vind og regn og kan samtidig opleve det hele som I kører rundt.

Multivogn
Multivogn

Idéel til den aktive familie

En multivogn giver gode muligheder for at komme ud sammen og hjælpe til at komme omkring, uden brug af bil. Vognen kan derfor være god både til hverdag når børnene skal afleveres i institution eller når I skal på tur i byen. Når I er fremme så laver du blot vognen om til klapvogn, så kan I gå på shoppingtur.


Psst. Husk endelig cykelhjelme til hele familien, når I ruller afsted fra cyklen.


Husk cykelhjelm!

Din lille trolds hoved er blød og skrøbelig, så den skal passes ekstra godt på. Husk derfor altid cykelhjelmen som beskyttelse – også selvom I bare skal på en lille tur. Når du skal vælge den rette cykelhjelm til dit barn, er disse ting vigtige at huske på:


► Vælg en cykelhjelm, der passer til dit barns hovedstørrelse.

► Sørg for, at hjelmen sidder så fast, at den ikke kan rutsje rundt.

► Sørg for, at den sidder helt nede i panden på barnet – ikke omme i nakken. Ellers beskytter den ikke barnets ansigt ved styrt.

cykelhjelm

Tip!

Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm på er ved at være et godt eksempel selv, så på med hjelmen alle mand!

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang

Inspiration til juniorværelset

Inspiration til juniorværelset

Som dit barn bliver større, jo andre behov er der til børneværelset. Vi giver dig lidt inspiration til et lækkert børneværelse.

Næste gang

Er det tid til en løbecykel?

løbecykel

"Ih, det er så skægt når jeg selv kan komme hurtigt afsted!" Man kan næsten se stoltheden i øjnene, når ens barn suser derudaf.Vi giver et par tips til hvordan I kommer godt igang med løbecyklen.​​​​​​​