Tag på cykeltur med de små

Elsker du at cykle, er det ikke nogen hindring, at du er blevet mor. Der er masser af muligheder for at have de små med på cykeltur. Vi giver dig overblik over det nødvendige udstyr som cykelstol, hjelm og anhænger.

Ah, det er en skøn følelse at trampe i pedalerne og suse hen ad asfalten med vind i håret og – hvis du er heldig – solens lune stråler i ansigtet. Og den oplevelse kan du sagtens dele med dit barn, uanset om det er hverdagens tur til og fra vuggestue eller børnehave eller længere ture ud i det blå i weekenden. Barnet skal dog kunne sidde selv, så det skal være omkring ni måneder, før det er klar til at komme med på cykeltur.

Vælg den rigtige cykelstol


Det vigtigste er, at dit barn sidder godt og sikkert på din cykel, og så er det op til dig, om du helst vil have dit barn foran eller bagpå. Når barnet sidder foran, er det let at snakke sammen, barnet har et godt udsyn – den egner sig dog kun til mindre børn. Sidder barnet i stedet bagpå, er det mere behageligt for barnet, da der er plads til ryg- og armlæn. Uanset hvor dit barn sidder, skal stolen have en sele til at holde barnet fast og fodhvilere til fødderne.Overvej anhænger eller ladcykel


Har du mere end ét barn, kan en cykelanhænger eller en ladcykel være en god investering. Her er det vigtigste, at der er en siddeplads til hvert, og de skal kunne spændes forsvarligt fast. Anhængeren har plads til to børn, mens du i ladcyklen kan have op til seks børn med, alt efter hvilken model, du vælger. Her har du god kontakt med ungerne, mens I cykler, men det kræver lidt mere tilvænning og er mere anstrengende at køre på den. Cykelanhængeren kan du også nemt koble af, når du ikke skal bruge den.

Thule RideAlong - Cykelbarnestol - Dark Grey
Kun i webshop
Thule
Thule RideAlong - Cykelbarnestol - Dark Grey
Dagspris
789.00 DKK
Udsolgt i webshop
Prismatch

Husk cykelhjelm!


Din lille trolds hoved er blød og skrøbelig, så den skal passes ekstra godt på. Husk derfor altid cykelhjelmen som beskyttelse – også selvom I bare skal på en lille tur. Når du skal vælge den rette cykelhjelm til dit barn, er disse ting vigtige at huske på:Vælg en cykelhjelm, der passer til dit barns hovedstørrelse.Sørg for, at hjelmen sidder så fast, at den ikke kan rutsje rundt.Sørg for, at den sidder helt nede i panden på barnet – ikke omme i nakken. Ellers beskytter den ikke barnets ansigt ved styrt.

Tip!

Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm på er ved at være et godt eksempel selv, så på med hjelmen alle mand!

Relaterede artikler

KOM I GODT I GANG MED LØBECYKLEN

Det er fantastisk at kunne tage baby eller børn med ud at rejse. Det kan dog også være en smule udfordrende med stress i lufthavnen, ventetider og sidden stille i flyveren. Det er en god ide at forberede sig, og derfor har vi samlet nogle gode råd til turen for både store og små.

INSPIRATION TIL LEGEHJØRNE

Et legested til dit barn, i samme rum hvor I bruger mest tid, vil gøre det nemmere, at holde orden på barnets legeting og gør at barnet ikke skal slæbe ting frem og tilbage fra sit værelse. Stylist Majbritt Olsen giver et godt råd til, hvordan du kan skabe børneplads i de voksnes rum. Børn kan nemlig godt lide at være der, hvor de voksne opholder sig.

5 FØDEVARER DU IKKE MÅ GIVE BABY

Alle forældre vil det bedste for deres små poder, og hvor den første tid som regel går med at få styr på søvn og amning, så går der ikke længe, førend du skal til at overveje, hvad du skal give din baby at spise, når føden ikke længere kun kommer fra bryst eller flaske.

GUIDE TIL BØRNECYKLEN

Der er forår i luften, og inden længe brager sommeren frem. Denne skønne periode, med masser af solskin og tørre veje, er perfekt til at lære de små poder at cykle. Eller tage de større børn med ud på hyggelige cykelture i det grønne.