Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Det rette tilbehør

til din barnevogn

Du har allerede fundet den helt rigtige barnevogn, men hvad skal du have med af tilbehør og udstyr, så trilleturen med dit barn bliver ekstra god?

Vi guider til alt lige fra solskærme og seler til den uundværlige kopholder til kaffen.

Frisk luft, masser af kilometer i benene og en baby, der sover sødeligt under dynen hele vejen. En barnevogn er ganske enkelt uundværlig, så du kan komme lidt væk hjemmefra i barselsperioden. Med de fleste vogne følger der også en smule basistilbehør, som gør barnevognen mere brugsvenlig – men hvis du vil have den bedste babykaret på vejen, så skal der ekstraudstyr til.


Hos BabySam ved vi alt om, hvad du skal bruge for at gøre gåturen med din baby så nem og behagelig som mulig – og vi har mange års erfaring med at vejlede kommende og nybagte forældre, der leder efter det rigtige udstyr til hverdagen med en lille ny. Derfor har vi lavet denne guide med tips og gode råd til tilbehør, som forvandler din barnevogn fra en Fiat til en Ferrari.

Lift til de helt små

I er lige kommet hjem fra en god travetur, og du ser efterhånden frem til at få benene lidt op, men se nu - dit barn snorksover nede i vognen og ligner ikke én, der har tænkt sig at vågne lige foreløbig. Du nænner ikke rigtigt at vække den lille, men føler dig heller ikke helt tryg ved at efterlade junior udenfor uden opsyn. Her er en babylift til barnevognen ganske praktisk.


Med en babylift er det nemt at løfte din baby ind og ud af barnevognen, hvis du for eksempel gerne vil have, at han eller hun sover videre indenfor. Den huleagtige stemning i den lille lift giver samtidig ekstra tryghed til den lille. De fleste babyer kan ligge i liften, indtil de er cirka seks måneder.


Kopholder til kaffen

For mange småbørnsmødre er kaffen én af de få ting, der holder hverdagen kørende trods den manglende søvn. Det kan dog hurtigt blive bøvlet at skulle balancere en kaffekop eller termoflaske, hvis barnet pludselig skal skiftes midt på trilleturen, eller hvis du af en anden grund får brug for begge hænder.


Med en smart kopholder på barnevognen er problemet løst, så du altid kan stille koppen fra dig, hvis guldklumpen begynder at græde og skal en tur op i mors favn for at blive trøstet. Det smarte ved en kopholder er desuden, at den selvfølgelig også kan holde sutteflasken.


Madras til søde drømme

Barnevognen er én ting, men madrassen, som din baby skal ligge på er mindst lige så vigtig. Uanset hvilken barnevogn, du har valgt, findes der et væld af forskellige madrasser dertil, og det kan være svært at finde ud af, hvilken model du skal købe – her kan du læse vores store madrasguide, så du kan blive lidt klogere på, hvad du skal kigge efter.


Hvis du ikke er førstegangsmor, så har du formentlig allerede en barnevognsmadras liggende. Imidlertid anbefaler sundhedsplejersker, at du ikke lader dit barn arve sin madras fra ældre søskende, da de kan være fyldt med støvmider og andet, der kan udvikle allergi. En nedarvet madras vil desuden have formet sig efter det ældre barns krop og vil derfor ikke være god for lillebror- eller søster at ligge på.

Sele til den nysgerrige passager

Lige så snart din baby begynder at trille, kravle og sætte sig op, er det en god ide med en sele i barnevognen, så din lille udbryderbandit bliver i vognen og ikke falder ud over kanten. Selen er også uundværlig, når dit barn begynder at sidde op i barnevognen og gerne læner sig ud til siderne for at få det hele med.


Vi anbefaler, at du senest ved 6-måneders alderen spænder din baby fast i barnevognen med en sele – og start gerne lidt tidligere, så dit barn hurtigere bliver vant til at have selen på. Hvis dit barn er født i begyndelsen af efteråret, kan du dog godt vente lidt med selen, da tykt vintertøj eller voksipose gør det meget svært for din lille guldklump at sætte sig op.

En pude til den lille ryg

Når din baby er blevet så mobil, at størstedelen af trilleturen foregår siddende, kan du med fordel investere i en barnevognspude, som gør det mere behageligt. En barnevognspude giver rygstøtte til dit barn og hjælper arvingen med at sidde stabilt.


De fleste barnevognspuder er designet til at passe ind i næsten alle typer af barnevogne og giver god komfort til små trolde, der elsker at følge med i, hvad der sker omkring jer, imens i går. Vent dog med at købe en pude indtil dit barn er så stort, at det kan sidde ved egen hjælp – ellers kan baby ende med at ligge skævt eller forkert i barnevognen.

Afskærmning mod vind, vejr og kryb

Der findes muligvis ikke dårligt vejr, men der findes i hvert fald udstyr, der kan gøre det en hel del mere behageligt at befinde sig i en barnevogn, når vejret pludselig skifter. På en sommergåtur kan du hurtigt blive overrasket af en regnbyge, blot for fem minutter senere at svede i strålende solskin.


Med et regnslag kan du lynhurtigt sikre dig, at din lille skat ligger tørt og godt, når regnen pludselig siler ned. En solskærm giver derimod en behagelig ekstra skygge på de varme sommerdage og monteres let på barnevognens kaleche, så dit barn ikke bliver genereret af solen.


Sover dit barn ude som sommeren, er et insektnet desuden uundværligt, så du kan være sikker på, at dit barn ikke bliver generet af myg, summende fluer eller andre insekter. Brug dog kun regnslag eller myggenet når det er nødvendigt, da det ellers kan gøre barnevognen meget varm at ligge i.

Ståbræt eller sæde til trætte søskende

Selvom man er en stolt storebror eller storesøster, kan man alligevel godt få små, trætte ben, når man er med mor og baby på tur – og så er det rart at kunne blive transporteret et stykke af vejen. Med et ståbræt eller et søskendesæde kan du lynhurtigt skabe plads til begge børn i barnevognen.


Der findes flere forskellige ståbræt og søskendesæder, som nemt kan sættes på næsten alle typer af barnevogne – og klapvogne, når din yngste bliver lidt større. Et ståbræt monteres nederst på barnevognen, imens et søskendesæde monteres oven på vognen, så du får dit ældste barn i øjenhøjde på turen.

Beskyt din barnevogn mod lange fingre

Dit barn skal selvfølgelig være tryg og sikker i barnevognen – men hvad med vognens sikkerhed, når din guldklump ikke ligger i den? Hvis du gerne vil være sikker på, at babykareten også står på sin plads, næste gang du skal bruge den, kan du med fordel investere i en låseanordning.


En spirallås er for eksempel ikke alene praktisk hjemme i gården, den kan også benyttes, når I er på tur og du for eksempel efterlader barnevognen udenfor, imens din baby skal skiftes, eller hvis du tager barnet med ind på en café for at amme og nyde en kop kaffe.