Dit barn sover igennem – du ved det bare ikke!

Mange forældre er frustrerede over, at deres lille baby stadig vågner om natten for at spise, blive vugget eller få en sut i munden.

Men det betyder faktisk ikke, at barnet ikke sover igennem.

”Hvorfor er det lige VORES barn, der ikke sover ordentligt?!!” Søvn og mangel på samme er kilde til mange frustrationer hos nybagte forældre og emnet ”at sove igennem” er et tilbagevendende tema, som alle drømmer om at opnå.


Men måske er I der allerede, uden I ved det, siger sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen, der står bag www.netsundhedsplejerske.dk, og som blandt andet har skrevet en bog om børn og søvn. Hun mener, at et vigtigt skridt mod at få et barn, der sover godt, er at have forventninger der kan opfyldes.


”Mange forældre spørger: ”Hvornår sover mit barn igennem?” – og når jeg så taler med forældrene, viser det sig, at barnet faktisk sover igennem. Barnet vågner måske to-tre gange om natten for at få mad, og det er naturligt i forhold til barnets alder – forældrene og jeg har bare ikke samme målestok for, hvad det betyder,” siger hun.​​​​​​​

Vær tålmodige

I det hele taget er det urealistisk at tro, at man kan få den samme søvn, som man gjorde, før familien blev udvidet, siger Helen Lyng Hansen. Så selvom du føler, du konstant er i søvnunderskud, betyder det altså ikke nødvendigvis, at din baby sover dårligt. Din baby er bare en helt almindelig baby.”Måske har man en forventning om, at barnet kan sove 11 timers sammenhængende søvn, men sådan er virkeligheden ikke. Børn har brug for mælk på ydertidspunkterne for at vokse og udvikle sig, og virkeligheden er, at børn skal helt op i vuggestuealderen for at kunne sove 10-12 timer,” siger Helen Lyng Hansen og kommer med et godt råd til frustrerede og trætte forældre:”Det vil være et meget mere realistisk mål, hvis man hjælper barnet med at sove fra omkring midnat og til klokken seks næste morgen. Hvis man stræber mod seks timers sammenhængende søvn, så vil man ofte blive gladere og mere tilfreds hurtigere.”

Tremmeseng, Hvid
Kun i webshop
Done By Deer
Tremmeseng, Hvid
Dagspris
3,699.00 DKK
På lager

Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.