Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Gode råd til sommerbaby

Når et lille nyt familiemedlem melder sin ankomst, går jagten på tøj, legetøj, barnevogn og en masse andet udstyr ind. Dette gælder selvfølgelig også for dig, der bliver forælder over sommeren, men der er nu alligevel noget lidt specielt ved at skulle købe ind til en sommerbaby. Her får du et par gode råd og eksempler på, hvad du skal have til din sommerbaby.

Sommerbabys garderobe

Det er altid godt, at have basisgarderoben på plads. Meget får man i gave, noget arver man og resten køber man selv – enten genbrug eller nyt. Når din sommerbaby melder sin ankomst, kan du risikere, at dagene er så varme, at baby tilbringer sin første tid kun iført i strømper og ble og en bomuldsbody eller stofble over til at tage eventuelt træk. Når din baby er helt ny kan denne ikke selv regulere kropstemperaturen, så selvom det er varmt skal der ikke meget til før de små hænder og fødder bliver kolde. Er din baby ikke tilfreds med strømper, kan det anbefales, at bruge bomuldsheldragtermed fod.


Når I skal ud, er det godt, at have basisgarderoben på plads. Sørg altid for at have rigeligt med bodystockings og undertrøjer, både kort- og langærmede. Strømpebukser, sokker, heldragter, bluser, huer og bukser i blødt bomuld bør være en fast del af sommerbabys garderobe.


Baby har ikke brug for så meget tøj i varmen, men på kølige sommeraftener er det godt med en tynd hue og en god bomuldstrøje eller -cardigan. Sørg altid for at have et ekstra lag over babys brystkasse, når I er udendørs. Når basisgarderoben er på plads, kan der altid suppleres op med de lidt ’sjovere’ ting.Beklædning er selvfølgelig en individuel vurdering. Du kan have et tæt og varmt barn, hvorimod de mere spinkle babyer hurtigere bliver kolde.Et par huskeregler:

  • Er baby svedig i nakken, skal denne have (mere) tøj af.

  • Er baby kølig i nakken, skal denne have (mere) tøj på.


Solskærm til Barne-og Klapvogn
BabyDan
Solskærm til Barne-og Klapvogn
160,42 DKK
Online
32 butikker
Prismatch
Pop-Up Uv Telt
BeKids
Pop-Up Uv Telt
Medlemspris:
199,95 DKK
Ikke-medlem: 299,95 DKK
Online
32 butikker
Medlemstilbud

Ude og trille

Når du og din sommerbaby er ude og nyde årstiden, er der flere ting, som er gode at have med. Uanset hvilken barnevogn I har anskaffet jer, er det altid en god idé at have erhvervet sig regnslag, myggenet og en solskærm eller parasol til vognen. Sørg for, at det er én, der ikke lukker for udluftning til baby, som ligger i vognen.Hvis I slår lejr et sted og baby skal ud af vognen, er det vigtigt at dit sommermirakel er beskyttet 100% mod solens stråler. Din baby bør altid opholde sig i skyggen og samtidig være fuldt påklædt, så baby ikke bliver for kold. Medbring evt. soltelt, som beskytter 100% mod solens UV-stråler.Når vejret er godt, er I som regel også mere udendørs. Husk derfor, at have styr på det praktiske, til når der evt. skal ammes og skiftes ble i det fri.


Ude godt, hjemme bedst

Værelset har du næsten styr på, ikke? Udover de gængse ting, som barnets sove- og pusleplads, er det vigtigt at tænke på barnets søvn under de varme sommernætter. En ventilerende vugge regulerer temperaturen og medhjælper en let og luftig nattesøvn.

​​​​​​​

​​​​​​​Babydynen bør være temperaturregulerende. Hvis barnet sveder meget om natten, kan det give problemer med fugtigheden i sovemiljøet. En god babydyne skaber balance i fugtniveauet og medhjælper en rolig nattesøvn.Brug bomuldsbetræk til dynen og husk et ekstra sæt, når der gylpes, savles eller lignende. Et babytæppe er også en god ide. Det kan bruges, når det er lidt køligere, over dynen eller det kan bruges helt uden dyne, hvis I går hede nætter i møde.HUSK, at du altid kan booke en time med din egen, personlige rådgiver i BabySam. Det er helt gratis og helt uforpligtende. Læs mere og book tid her.Og sidst, men ikke mindst; RIGTIG god sommer og nyd din sommerbaby.

Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.