Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Mini guide  

til bilferien  

"Er vi der ikke snaaart?" er måske en sætning I hører lidt for ofte, når I begiver jer ud i det danske, eller endda europæiske, landskab. Når I er på farten er der nok at se til og det bliver bestemt ikke mere overskueligt med børn på bagsædet. De er sultne, de er trætte, de skal tisse, de keder sig og måske driller storebror. Hvis du mangler inspiration til at holde børnene beskæftiget og humøret højt, så læs endelig videre. Og husk, at mor og far også meget gerne må være med!

Opdel ruten hjemmefra

Skaf et kort (gerne flere), hvori ruten indgår og opdel den på forhånd i mindre etaper. Evt. tegn direkte på kortet, hvor I planlægger at holde pause og hvilke aktiviteter I kan lave der. Kortet kan også bruges som en historiefortælling til de lidt større børn, som derved kan lære undervejs. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men det kræver sit forarbejde.

Sørg for at holde pauser, der er værd at se frem til

Det er rart at komme ud af bilen og få strækket benene, men vigtigere er, at få afbrændt noget energi. Medbring en bold, frisbee eller lignende, der opfordrer til aktiv leg.


En sjov leg i bilen

Den yngste passager vælger en ting eller et køretøj, man skal kigge efter. Det kan fx være en bestemt bil, en ko eller en campingvogn. Den første, der får øje på tingen, vinder og får lov at vælge den næste ting, man skal kigge efter.


Underholdning undervejs

En ting, der kan gøre glæden stor hos de små, er at have forberedt små overraskelser undervejs. Udvælg nogle steder eller situationer, hvor der udløses en lille gave. Det kan være en aktivitetsbog til turen, en snack, spil, eller lignende. Det er de små ting, der tæller.

Sikkerhed

En væsentlig ting på bilferien er, at sikkerheden er i orden. Du skal have styr på autostolen før afgang - derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring dine behov. Du kan blive meget klogere ved at læse vores guide om autostole.


Der er heldigvis også mange praktiske ting I kan medbringe i bilen, der fjerner fokus fra kedsomheden og den lille sult. Praktisk udstyr gør det altid nemmere og mere overskueligt at pakke til rejsen - og det bliver ikke mindst mere sikkert! Bremses der hårdt op, risikerer man, at legetøj, spiludstyr, bøger m.m flyver gennem bilen. Hav styr på sagerne med en organizer.


En overophedet bil er ikke særlig rar, og er en sikker kilde til utilpasse unger. Husk at skærme ruderne af med passende solskærme - og husk jævnlig udlufting.  Og husk vådservietterne til de fedtede fingre.

​​​​​​​


Rigtig god tur!

Andre artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.