Spisetid

Fra mælk til gode stunder ved spisebordet

Kort efter fødslen får din lille sin allerførste mælk og sammen med den opstår måske de første spørgsmål til spisetiden. Lad os hjælpe dig med at komme et lille skridt foran i vores spisetidsunivers, hvor vi både giver dig inspirerende artikler og viser dig et stort udvalg af spisetidens favoritprodukter, designet til at gøre hverdagen bare en lille smule nemmere.


Bliv klogere på:

Amning

Selvom amning kan føles som noget af det mest naturlige i verden, så er det de færreste der går gennem et helt ammeforløb uden komplikationer.

Komplikationer kan både opstå i forbindelse med ammestart, men de kan også opstå senere i forløbet. Herunder finder du inspirerende artikler skrevet af Sasha og Louise fra Barselsrummet samt favoritprodukter til at hjælpe dig under amningen.

Undgå komplikationer i ammeperioden

Hjælp til ammestillinger

Live med jordemoder & ammeekspert Sasha Orheim

- Den gode ammeopstart

Hvordan stopper jeg med at amme,

helt eller delvist?

Guide til brystpumpe​​​​​​​


365 dages returret

Det er svært at vide, hvad man egentlig får brug for.

Derfor tilbyder vi 365 dages returret.

Flaskebarn

Amning er heldigvis ikke den eneste måde, hvor du kan hygge om din lille, imens den får mælk. Om flaske er førstevalget eller ej, så kommer der helt sikkert nogle fordele med flaske, som du ikke får ved amningen.

En af de bedste er, at partneren også har mulighed for at være en del af den nærhed, som spisetiden kan være. Læs mere i guide til flaske, skrevet af Sasha og Louise fra Barselsrummet og find dine favoritprodukter herunder.

Guide til flaske

Sasha og Louise er indehavere af barselsrummet, og her i artiklen får du deres bedste tips og råd til at give flaske.


Herunder hvilke følelser der kan være forbundet med det, hvordan man kan kombinere amning og flaske og hvilke ting der er værd at vide, når man giver flaske til baby.

Bestil på babysam.dk og

hent din ordre inden for 1 time med

Klik & Hent

Spisetiden med mad

Nu havde du liiige knækket koden til at give mælk og nu skal din baby til at have fast føde. Men hvordan gør man lige det? Først og fremmest findes der et hav af produkter designet til at gøre spisetiden nemmere. Herunder kan du blive inspireret af vores favoritprodukter indenfor højstole, service og selvfølgelig de uundværlige spisesmækker.

Du finder også et link til sundhedsstyrelsens bog ”Mad til små - fra mælk til familiens mad”. Bogen beskriver barnets mad, fra det ikke længere kun skal have mælk, til barnet spiser med af den mad, resten af familien spiser. Den kan downloades gratis.

Live med sundhedsplejerskerne

- vi snakker om spisetid & overgangskost

Opstart af mad

- sundhedsstyrrelsen anbefaler

Fødevarer du ikke må servere for baby

Det er sjældent at forældrenes måltid egner sig til den lille, som lige er gået fra mælk til fast føde. Og Selvom baby måske er nok så nysgerrig på de forskellige og spændende fødevarer, så er der bare nogle, som dit barn ikke kan tåle at få.


Vi har derfor samlet et overblik til dig, hvor du kan blive endnu klogere på, hvilke fødevarer du ikke må servere for baby.

Bestil på babysam.dk og

hent din ordre inden for 1 time med

Klik & Hent

Guide til højstole & tilbehør

8 gode råd til børn i køkkenet


Hvornår kan de små være med i køkkenet?

Omkring 1-årsalderen kan de fleste børn stå selv og begynde at hjælpe til med madlavningen. De små får utrolig meget ud af at hjælpe til i køkkenet. Udover at hygge sig med sin mor eller far, lærer de også en masse om, hvordan de forskellige råvarer ser ud, inden de bliver tilberedt. Det kan gøre dem nysgerrige og giver dem ofte lyst til at smage på maden efterfølgende. Men vi er godt klar ud over, at det også kan være lidt udfordrende at have små hjælpere med i køkkenet.


Vi har samlet vores bedste tips til at gøre den fælles madlavning overskuelig og hyggelig:

1Ha’ god tid til at lave mad sammen.

Lav derfor hellere aftensmad sammen i weekenden end i hverdagene, hvor det altid skal gå lidt hurtigt.

2 Husk hygiejnen!

Lær din lille hjælper, at man altid vasker hænder, før man spiser, og før man laver mad.

3Mål alle ingredienser op på forhånd.

Det giver både dig og barnet et overblik over ingredienserne, og de er lige til at bruge i madlavningen.

4 Ha’ alle ingredienser skyllet.​​​​​​​

Så er de lige til at skære ud, når I skal bruge dem.

5Forbred de "ikke børnevenlige" ingredienser.

Afhængigt af barnets alder kan det være en fordel at have skåret f.eks. løg og kød ud på forhånd.

6 ​​​​​Tænk over hvilke ting dit barn kan hjælpe med.

Skal du bruge hjælp til at røre i dejen, putte fyld på pizzaen, eller måske skal ingredienserne blandes sammen i en skål?​​​​​​​

7Stå godt i køkkenet.

Det er vigtigt, at dit barn står godt og kan nå bordpladen. Det kan f.eks. være på et læringstårn, en højstol eller en skammel afhængig af barnets alder.​​​​​​​

8 ​​​​​Køkkenredskaber til børn.

Børneknive er skarpe nok til at skære frugt og grøntsager ud, men kan ikke skære fingre over. Husk altid at stå ved siden af dit barn, når han/hun bruger børnekniven.​​​​​​​