Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

De bedste

gaveideer

til 2-årige

I toårsalderen får barnet øjnene op for at lege mere med andre børn, og derfor er legetøj, man kan være sammen om en god idé – for eksempel kan der laves mad i legekøkkenet eller laves et band. Hænder og øjne er også blevet bedre til at koordinere, hvilket gør det sjovt at lave simple puslespil, stable klodser eller lege med modellervoks eller fingermaling.


Vi har fundet de 10 bedste gaveideer indenfor:

Puslespil

Klodser og Dublo

Musikinstrumenter

Dukker & tilbehør

Biler, fly & tog

Løbecykel

Køkkenleg

Kreativ leg

Tumlemøbler

Børnebøger

Gode gaver findes i alle prisklasser. Vi har gjort det nemt for dig og opdelt dem i forskellige priskalsser her.

Vores bedste råd:


​​​​​​​Jeres lege bliver bedre sammen, hvis du selv har lyst til at lege med legetøjet.

Fyld derfor ønskelisten med legetøj til dit barn, som du selv synes er sjovt.

1. Puslespil - hvor passer den brik?


Den toårige er blevet bedre til at koordinere hænder og øjne og det gør det pludselig sjovt at lave simple puslespil.


Puslespil er gode til at udvikle den logiske sans, når barnet opdager hvordan brikkerne skal passe til en bestemt form.


Der er et utal af udgaver af puslespil med forskellige temaer, såsom bondegården, biler, tegneserier, dyr, mennesker, former og tal. Hvis dit barn eksempelvis er vild med alt der vedrører biler, så er det næsten kun et hit at lege med det som puslespil.

2. Hvad skal vi bygge


Klodser kan bruges til alverdens ting – stables, væltes og lave masser af larm! Er der billeder på klodserne, så kan I sammen også tale om hvad det forestiller og derved sætte ord på tegn og illustrationer.


Duplo-klodser er de perfekte begynderklodser, fordi de både er store og robuste. I de fleste børnehjem er der derfor oftest altid dublo iblandt legesagerne på børneværelset.


Det gode er også at her er en leg som er nem for forældrene at være med til. Sammen kan der bygges sjove huse, biler og hvad fantasien ellers byder på. ​​​​​​​

3. Billetsalget er åbent


Musiklegetøj er ofte et stort hit for børn i alle aldre, og det forstår vi godt! Musik skaber en masse glæde og man får lyst til at bevæge sig.


Lav jeres egen koncert derhjemme og introducere dit barn for det musikalske univers er gennem musiklegetøj til børn.

4. Skal babyen sove nu?


De fleste børn elsker dukker. Igennem rollelegen kan de drage omsorg over for dem og kopiere hverdagens gøremål, såsom at give sutteflaske, lægge barnet til at sove eller gå tur med den i dukkebarnevognen.  


Legen med dukker hjælper med at udvikle dit barns forståelse for omverdenen og deres sociale færdigheder. De kan genskabe forskellige oplevelser og erfaringer til leg og give selv sig mulighed for bedre at forstå situationerne.

Tip:

Hvis dit barn snart skal være storebror eller storesøster, så kan en babydukke være en rigtig god gave. Dukken kan lære dit barn, hvordan de passer på en lille baby og om nogle af de kommende situationer, som han/hun vil opleve med en ny baby i huset.

Vidste du godt, at vi bytter

gaverne i 365 dage?


Den er god nok, i BabySam

giver vi dig fuld returret i 365 dage.

5. ”Vrouuuuumm”


Biler, tog og flyvemaskiner har spændende lyde og så er de meget genkendelige for dit barn.


Han/hun har fra klapvognen kunne følge med i alle bilerne, der suser forbi eller flyvemaskinen, som altid kan høres, når den flyver oppe på himlen.


Derfor er det ikke så svært at forstå, hvorfor legetøjsversionerne er så underholdende for din 2-årige.

6. På min cykel kommer jeg hurtigt langt omkring…​​​​​​​​​​​​​​


De små ben vil gerne bevæge sig, og det må gerne gå hurtigt!


En løbecykel er ideel til udvikling af balanceevnen og motorikken. Når barnet først har fundet rytmen i hvordan man kommer afsted på egen hånd, så bliver det så stolt og viser gerne mor og far hvor hurtig man er.


Husk endelig en cykelhjelm, hvis barnet kører hurtigt ude på asfalten på sin løbecykel.

7. Hvad skal vi have til aftensmad?


​​​​​​​Uhmn.... sikke en god gryderet med gulerødder og alverdens sager. Et legekøkken er oftest at finde i hjem med børn.


At efterligne sine forældre med at gå i køkkenet og lave spændende retter, skrue op og ned for varmen og putte i ovnen, det er store sager, for en ca. 1 årig og år frem.


Der findes derfor flere udgaver af legetøjskøkkener og tilhørende legemad som opfordrer til flere timers leg.


Legetøjsmad i en eller flere dele med velcro findes også med en tilhørende "kniv", så barnet kan øve sig i at "skære maden over", ligesom mor/far gør hver dag. ​​​​​​​Det gør det kun endnu sjovere at man er stor nok til også at gøre det.  

8. En leg for sanserne


Det er sjovt at være kreativ, også når man er 2 år.

Igennem den kreative leg udvikler dit barn både finmotorikken, når han/hun øver sig i at holde om tudserne og sanserne får frit løb, når der males med fingrene eller leges med modellervoks.

9. Kom lad os tumle


Tumlemøbler er efterhånden blevet et must have, når det gælder om at styrke og motivere dit barn til at bruge sin krop.


Gennem forskellige aktiviteter og lege med møblerne kan I sammen få en masse hyggelige stunder, samtidig med at dit barn udvikler sin motorik.

10. Der var engang...


Bøger er ikke kun gode til at udvikle dit barn sprog og styrke finmotorikken, når siderne skal vendes. De hjælper også dit barn med at forstå sine egne følelser, fordi barnet lærer at spejle sig i de personer, følelser og udtryk, der er i bogen.  


Når du læser højt for dit barn, skaber I sammen et fælles rum for jeres opmærksomhed. Dit barn oplever nærvær, tryghed og tilknytning imellem jer, når I sammen sidder tæt og undersøger bogens indhold.


Bøger med en masse billeder eller farverige illustrationer er et stort hit hos de 2-årige. Bøgerne må også gerne kunne sige lyde eller have flapper som kan undersøges.