Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Kan jeg begynde nu, hvis jeg ikke er vant til det?

Kan jeg begynde træning nu, hvis jeg ikke er vant til det

Men hvad hvis jeg ikke er vant til at træne? Kan jeg så godt gå i gang? Svaret er ja. Det kan du sagtens – og med stor fordel.


Træning, mens du er gravid, har ikke kun positive effekter på dig, men også på dit barn. Men hvorfor ikke begynde at etablere din sunde livsstil, inden du bliver gravid, så du kan forsætte med den graviditeten igennem?


At bevæge sig dagligt med gå- og cykelture, at spise sundt og at udføre øvelser, der styrker sin krop, er at tage vare på dig selv og give sin krop opmærksomhed og kærlighed.


Det, du skal undlade, er at gå fra nul til hundrede.


Altså at gå fra ingen træning til at træne som en atlet med over fem timers hård træning om ugen. Mange kvinder træner for at tabe sig eller for at holde en vis kontrol med vægten. Det sjove ved graviditet og træning er, at her er en situation, hvor du træner, samtidig med at du tager på i vægt.


Formålet med at træne under en graviditet er udelukkende at holde sig sund og rask, herunder ikke mindst at opnå øget velvære.


Træner du under din graviditet, vil det naturligvis medføre, at du ikke tager så meget på, som hvis du var inaktiv.


Du skal træne dine muskler, som var det dine bedste venner.


Tre gange om ugen er optimalt – det vil få dig til at føle dig stærkere og mere energifyldt.


Åndedrættet, knibeøvelserne og udstrækningen må du gerne lave oftere.


Er du vant til at træne, kan du sagtens fortsætte med din sædvanlige træning, bare du ikke sætter nye rekordmål.​​​​​​​​​​​​​​

Og bare du lytter til din krop og stopper, hvis det bliver for hårdt.


Er du ikke vant til at træne, kan du godt begynde under din graviditet, naturligvis med udgangspunkt i din grundform.


Gåture, cykling, svømning styrketræning, vandtræning, yoga og generel afspænding og udstrækning er de aktiviteter, jeg vil anbefale.


Selv har jeg lavet lavet meget mere afspænding og udstrækning, end før jeg blev gravid. Det er virkelig behageligt. Dog skal vi være opmærksomme på, at det ikke påvirker kredsløbet og dermed din forbrænding.


Så hvis du er fan af yoga, skal du kombinere det med gå-, cykel eller svømmeture.


Et godt råd er at involvere din partner.


Jeg har gået mange lange rolige ture med min mand og vores hund, og jeg har lavet en hel række afspændingsøvelser, din mand kan lave på dig som hans bidrag som tak for, at du bærer hans barn og den belastning, det er.


Ud over at det er hyggeligt at få talt sammen, så øger en gåtur også blodcirkulationen i benene, hvilket er godt for at undgå kramper, åreknuder og hævelse. Endelig letter en god gåtur også fordøjelsen og mindsker oppustethed.


Når vi taler træning og evnen til at blive gravid, så er den hyppigste årsag til menstruationsforstyrrelser faktisk ikke overtræning, men tværtimod det modsatte.


PCO er den hyppigste hormonforstyrrelse hos kvinder i den fødedygtige alder. Og PCO kan netop påvirkes positivt af en sund og aktiv livsstil.

Besøg os på BabySam instagram og bliv inspireret af træningsvideoer fra Lotte Arndal

Kilder:


  • ​​​​​​​Lotte Arndal (2018), Sund graviditet: 9 måneder før, 9 måneder efter​​​​​​​

Graviditet og træning

Sidste gang:

Får man sværere ved at blive gravid, hvis man træner?

Får man sværere ved at blive gravid, hvis man træner?

Hvis jeg starter med at træne, reducerer det så sandsynligheden for at blive gravid? Og hvis jeg er vant til at træne, kan jeg så fortsætte? Lotte Arndal hjælper med at besvare nogle af de spørgsmål, der kan dukke op.

Næste gang:

Hvor hårdt må jeg træne?

Hvor hårdt må jeg træne?

Bliv klogere på de forskellige niveauer af intensitet ifm. træning, samt hvad der anbefales, både for dig der er vant til at træne, og for dig som gerne vil begynde.
​​​​​​​