Shop SALE! Spar op til 50%

#HeltÆrligt

Simon Svan Thomsen

“Det var svært, når Frederikke spurgte efter sin mor”

Simon blev skilt for tre år siden. I dag har han en ny kæreste og har fået en ny hverdag med datteren Frederikke på 5 år.

Hvilke tanker gjorde du dig om at blive far?

“Jeg er 15 år ældre end Frederikkes mor, og jeg har en stor datter fra et tidligere forhold, og i starten vidste jeg ikke, om jeg var parat til et barn mere. Jeg overvejede længe, om jeg kunne være den kærlige, opdragende og rare far, jeg gerne ville være. Da vi tog beslutningen, og Frederikke kom, blev jeg selvfølgelig lige så lykkelig for hende, som jeg er for Julie, min store datter. Det med at blive far for anden gang var ikke noget, jeg bare gjorde. Jeg tænkte meget over det.”


Hvad skete der, lige da I blev skilt?

“I starten blev vi boende sammen, selv om vi skulle skilles. Vi skulle have solgt vores fælles hus, og vi forsøgte at ændre så lidt som muligt i hverdagen for Frederikkes skyld. Vi har hele tiden haft et godt, åbent samarbejde. Jeg har i mit arbejde som pædagogisk mægler siddet over for mange skilsmissefamilier, der slet ikke kan tale sammen, og det ville jeg undgå. Det var hårdt at bo sammen i halvandet år som venner, men samtidig gav det os noget tid til at vænne os til tanken om skilsmissen. Alligevel var det selvfølgelig skrækkeligt hårdt, da vi flyttede hver til sit, og jeg ikke længere hver morgen kunne vågne op til Frederikke, der kom løbende på sine små fødder hen over gulvet.”


Hvilken deleordning valgte I?

“Vi syntes, at Frederikke var for lille til 7-7, så hun har været lidt mere hos sin mor. Jeg har hende hver uge tirsdag og onsdag og hver anden uge desuden fredag til tirsdag. I starten var Frederikke ret morsyg, og det var svært, når hun hele tiden sagde ‘mor, mor, mor’, når jeg havde hende. Men jeg kom måske også til at fokusere for meget på det. Hun savnede jo også mig, når hun var hos sin mor. Heldigvis er det gradvist gået over, efter at vi alle sammen er begyndt at slappe af i vores nye familier. Frederikke er glad for at være her, og hun har det godt.”


Har din rolle som far ændret sig?

“Jeg har de værdier, jeg hele tiden har haft, og vil gerne opdrage Frederikke til at være et barn, andre mennesker kan holde ud. Hun skal opføre sig ordentligt, på den måde er jeg måske lidt skrap. Men jeg kan også mærke følelsen af, at når hun kommer i weekenden, så skal det være rart, og så får hun nok snøret mig til både at putte lidt ekstra slik i indkøbskurven og især til at være længe oppe. Jeg er selv slem til at falde i søvn foran fjernsynet, og det får hun også lov til. Det fik min store datter også, og det er ikke noget, jeg har fået så meget ros for af deres mødre. Jeg er meget bevidst om at nyde Frederikke, når vi er sammen. Jeg har helt klart ændret min prioritering i forhold til tidligere, hvor jeg arbejdede mere og var optaget af mine egne projekter.”


Hvordan samarbejder du med Frederikkes mor?

“Vi sørger for at være åbne og ærlige og prøver ikke at være firkantede. Frederikke kan godt være nogle ekstra dage hos os, hvis hendes mor skal noget, og omvendt. I starten var jeg nervøs for, om Frederikkes mor ville flytte til Præstø, hvor hun kommer fra, men det sagde hun med det samme, at det kommer ikke til at ske. Jeg har helt klart trukket på mine erfaringer fra tidligere, hvor jeg blev skilt fra min ældste datters mor. Dengang var jeg bitter over at blive forladt. Det var et kæmpe nederlag, og det gik dårligt mellem os, indtil jeg indså, at det var Julie, det skulle handle om. Denne gang har jeg været bedre rustet til at få lavet nogle aftaler, der er gode for Frederikke.”


Hvad har hjulpet dig undervejs?

“Min erfaring både personligt og professionelt som pædagog. Men i virkeligheden er det nok min nuværende kæreste Susanne, som har gjort den største forskel, efter at jeg blev skilt – også i forhold til Frederikke. Susanne er meget glad for Frederikke og omvendt. Vi er lidt mere en familie nu, når Frederikke er på besøg. Det er positivt, og det er en vigtig pointe, at begge forældres nye partnere og deres indstilling er vigtig, hvis et skilsmissebarn skal have det godt.”  

Relaterede artikler

MIKKEL - BARSEL

Mikkel Larsen har delt forældreorloven med sin kæreste og går hjemme med Bjørg i 18 uger. Den oplevelse vil han ikke undvære.

REBEKKA - BARN MED DOWNS

Da Rebekka fik at vide, at hun ventede et barn med Downs, var hun ikke i tvivl: Hun ville kæmpe med alt, hvad hun har, for et godt liv til sin datter.

MICHAEL - FØDSLEN

Rollen som far til en fødsel er ikke helt nem. Michael C. Jensen har lige været der, og der er især én beslutning, han var glad for at have taget på forhånd.

STINNE - BARN ALENE

Da Stinne nærmede sig de 40 år, kunne hun ikke risikere at vente længere på, at den rigtige mand dukkede op. I stedet valgte hun at blive gravid med en donor og få sin søn alene.