Bliv sommerklar

Sommeren står for døren og det betyder høj solskin, sommerferie og masser af udendørs aktiviteter!

Uanset om I skal ud og rejse eller holde sommerferie i Danmark, kan der være mange ting at holde styr på, når der er små børn med.

Derfor har vi samlet vores bedste råd til en sommerferie med børn, lige fra strandturen til bilferien - din guide til at blive endnu mere sommerklar!

​​​​​​​Solcreme, solhat og parasol


Når de små er med på stranden er det vigtigt at de er beskyttet mod solen. Faktisk er det bedst, hvis de ikke opholder sig direkte i solen. Smør tykt med solcreme overalt på kroppen, brug en solhat og medbring gerne en parasol, så de kan sidde i skyggen.


Læs artiklen "Baby & børn på stranden" og få flere gode råd til strandturen her.


Aktiviteter på stranden og i haven


Der er så meget sjov, du kan lave med børnene på stranden. Et godt udgangspunkt er at tage bl.a spand, skolv og rive med. Med få værktøjer kan I bruge naturens ressourcer, til at bygge og skabe strandslotte- og borge med. Her kan børnene bruge deres fantasi og kreative evner til at udfolde sig.


Gør haven klar til sommerleg med badebassint, sprinklere, rustjebaner og andre sjove spil der indbyder til timevis af leg i haven. Find legetøj til haven til alle aldre, og slip fantasien løs - det bliver helt sikkert et hit!

Strandparasol UV Grå
BeKids
Strandparasol UV Grå
249.95 DKK
Online
29 butikker
Sun Hat (UPF 50+) - 870
En Fant
Sun Hat (UPF 50+) - 870
129.95 DKK
Online
2 butikker
Sun Hat m. String (UPF 50+) - 603
En Fant
Sun Hat m. String (UPF 50+) - 603
129.95 DKK
Online
Udsolgt i butik

♦ Find sandaler, badetøj og badehatte til både baby og børn, samt badetøj til den voksende mave ♦

badetøj til både baby & børn
Badetøj til gravide
sandaler

Hvor meget solcreme skal jeg smøre på?


Hellere et tykt lag solcreme end en højere faktor.


Kræftens bekæmpelse anbefaler cremer med en solbeskyttelsesfaktor 15. Solfiltre kan generelt være allergifremkaldende, derfor udgør en faktor 30 eller 50 en større risiko for at der udvikles kontakteksem, end en solcreme med faktor 15.


En god tommelfingerregel fra Astma-Allergi Danmark:

Én person = én håndfuld solcreme til kroppen. Målt i henhold til egen hånd og krop.


Det anbefales at babyer under 1 år holdes helt ude af direkte sollys, hvorfor solcreme ikke er nødvendig.

tips til solcreme

Mit barn er blevet solskoldet, hvad gør jeg?


Solskoldning er en forbrænding fremkaldt af solen. Efter en let forbrænding vil det oftest være nok at køle det forbrændte område med en fugtig klud. Man kan også smøre stederne med en kølende creme. Drik desuden rigeligt med væske i solen, da man mister meget vand i varmen.


Som regel er der tale om en 1. grads forbrænding. Hvis solskaden går dybere, og der kommer vabler svarer det til en 2. grads forbrænding. Hvis huden bliver voldsomt rød, der er stærke smerter, opkastninger, kvalme og blærer, bør du kontakte lægen.


Det er meget vigtigt, at man efter en solskoldning holder sig i skyggen, indtil huden er kommet sig over skaden.

​​​​​​​

Hvad er faresignalerne ved solskoldning?

⇒ Huden er varm at føle på

⇒ Rødme

⇒ Ømhed

⇒ Huden svider


Læs resten af artiklen "Tips til solcreme og solfaktor" her.

Pop-Up Uv Telt
BeKids
Pop-Up Uv Telt
299.95 DKK
Online
30 butikker

Med et pop-up telt eller en parasol er der god mulighed for at skabe skygge på stranden, og så er det nemt og praktisk at have med. Se hvor hurtigt pop-up teltet kan foldes sammen her.

Loui multimadras - Stone grey
Kun i webshop
Filibabba
Loui multimadras - Stone grey
503.47 DKK
Online
Prismatch
Loui UV-cover - Stone grey
Filibabba
Loui UV-cover - Stone grey
329.95 DKK
Online
1 butik

"Når du rejser med baby, så er en god bæresele guld værd"


Den kan bruges på alle slags ferier - til sightseeing, shopping eller på stranden. Bæreselen er nem at have med overalt og pakkes let sammen i bagagen.


Derudover er det også et plus at:

  • En bæresele kan bruges til både helt små og lidt større babyer - dog er bæreseler "forudstøbte," så det er vigtigt, at du køber én, som passer til din babys alder og størrelse.


  • Bæreseler giver god ergonomisk støtte og kan indstilles, så de passer til både far og mor. Når selen er tilpasset ordenligt, kan du bære dit barn i længere tid, end du kan med en vikle.


  • En bæresele beskytter din ryg og dine skuldre, fordi vægten af barnet fordeles midt på din krop.


  • I mange bæreseler kan du vende din baby både ind mod dig og ud mod verden. En sele kan derfor også være til glæde for dit barn, når det bliver lidt større og mere nysgerrig på omgivelserne.


Find vores guide til bæreseler her.

Husk klapvognen


En god kompakt klapvogn eller en paraplyklapvogn er fantastisk til både cykelferien, bilferien og i flyveren, da den er let at klappe sammen og have med rundt. Og det er dejligt at kunne transportere baby rundt, når I lander på campingpladsen, teltpladsen eller ved hotellet - og så er den god til at tage lur i.


Mangler du ekstra solbeskyttelse til vognen, findes der både solskærm og parasol der kan monteres på de forskellige vogne og som er åndbare.


Brug aldrig stofbleer eller tæpper foran barnevognsåbningen, da der er stor risiko for hurtige temperaturstigninger og en alt for varm barnevogn.

Klapvogn eller barnevogn med på flyet?


Skal du ud og flyve, så husk at undersøg med flyselskabet om klapvognen er godkendt hos dem som håndbagage! Du kan også undersøge, om det er muligt at leje klapvogne eller barnevogne på feriestedet.


Rejser du med en klapvogn eller barnevogn der skal tjekkes ind som bagage, har du mulighed for at leje en transporttaske hos os.


Tasken er godkendt af flyselskaberne og kan rulles sammen, så den ikke fylder ret meget.


Du kan læse mere lige her.

Gør bilferien til en sjov oplevelse


Første prioritet ved bilferien er sikkerheden! Det er derfor vigtigt at du har en autostol der er godkendt og som passer til barnet. Har du brug for at leje en autostol, kan dette gøres hos BabySam - læs mere om vores udlejning lige her.

Der er heldigvis mange praktiske ting I kan medbringe i bilen, der fjerner fokus fra kedsomheden og den lille sult. Praktisk udstyr gør det altid nemmere og mere overskueligt at pakke til rejsen - og du kan holde styr på alle sagerne med en organizer.


Husk pauserne! Det er rart at komme ud af bilen og få strukket benene, men vigtigere er, at få afbrændt noget energi. Medbring en bold, frisbee eller lignende, der opfordrer til aktiv leg.


Det er skønt, når solen skinner, men knap så skønt, hvis dit barn får lyset lige i øjnene på en lang køretur – i så fald kan det hurtigt ende med en hidsig baby og et par forældre, der er blevet 10 år ældre at se på, når I når frem til jeres destination. Sæt en solskærm på bilens ruder, så skærmer du både dit barn for solen og skaber samtidig et bedre indeklima i bilen.


Hold i nakken kan være et uhensigtsmæssigt biprodukt af en længere køretur, hvor mor eller far har brugt det meste af tiden på at sidde og vride hovedet rundt for at holde øje med barnet. Har du din lille baby i en bagvendt autostol med på bagsædet, er et babyspejl en stor fordel. Så kan du nemlig hurtigt kaste et blik i bagspejlet og se, om din baby stadig sover sødt – eller om der er brug for, at I lige holder ind til siden.