Leander  

Historien om Leander


Leanders historie startede i 1998 i Silkeborg, da Stig Leander, der er udlært smed, havde en svigerinde som skulle have tvillinger og Stig Leander fik en idé. Fandtes der mon en seng, der kan berolige og stimulere et barns udvikling? Efter længere betænkningstid besluttede han selv at finde svaret og han begyndte at skabe en model ud af pap, lim og snor. Leander-vuggen tog form og det samme gjorde Leander - en virksomhed var født.


Med Leander-vuggen var der skabt et møbel som var enkelt og funktionelt og som kunne noget nyt, både i sit formsprog og i funktion. Allerede ét år efter de første modeller var skabt i værkstædet, var de første Leander-vugger i de danske butikker. Derfra tog det hurtigt fart, fra et iværksættereventyr til nu at være en international designvirksomhed med salg i mere end 40 lande.

Møbler tilpasset børns udvikling


Leander designer møbler til og for børn. Men udgangspunktet er at det skal være møbler, der inspirerer og stimulerer til leg, bevægelse og kreativitet. Og som gør hverdagen med børn lidt lettere. Møblerne tager, som sit første møbel, udgangspunkt i at form og funktion skal gå op i en højere enhed og at møblet skal passe til barnet og ikke omvendt.


Møblerne skabes også i en kvalitet som gør at de kan gå i arv fra generation til generation. Det er dette som gør det til designklassikere.


Mød Stig Leander


Det er Stig Leander selv, der står bag designet på de fleste Leander-møbler. Når han skal skabe et møbel, så er det uden computer, eller papir og blok. I stedet former han møbler med hænderne og øjet som ser, som en kunstner. Med en stor potion nysgerrighed og et fantastisk øje for form og funktion, bliver materialernes egenskaber udfordret og muligheder opstår med hjælp fra pap, snor, lim og træ. Mavefornemmelsen skal være der, helt ned til den mindste detalje.  


Stig Leanders evne til at se og forene form og funktion har skabt en helt unik serie af møbler til børn, som kan bære at stå alene, som er meget mere end bare møbler.  I videoen præsenteres du for Leander og Stigs måde at arbejde på.

Oplev Leanders univers


Leanders møbler er kort fortalt skabt til hverdagen med børn, i alle aldre. Det tidsløse design, de behagelige farver og de holdbare materialer, gør at møblerne og Leanders tekstiler er anvendelige i mange år frem.

Nedenfor går vi mere i dybden med de forskellige serier, som Leander tilbyder. ​​​​​​​Vil du se Leanders nyeste brand katalog, så kan du også læse det her.Serier fra Leander

Leander Classictm


Classic™-serien har afrundede hjørner og elegante kurver som med sit tidsløse design passer ind i de fleste børneværelser.


Babysengen fra Classic™-serien omfavner barnet med sit formspændte træ, hvilket giver barnet en tryg søvn. Til en start kan tremmesengen bruges med løftet bund for din komfort. Sengen følger med barnets udvikling, hvor du (når det er tid), kan tage tremmesiderne af, og bruge sengen som en juniorseng (udbygningsdele kan tilkøbes).


I samme serie findes skab og puslekommode og ikke mindst den populære hængevugge, som med sit stativ nemt kan flyttes rundt i huset.  Med Classic™-serien er du sikret stilrene og solide møbler, som kan bruges mange år frem.

Leander classic
Leander Classic
Leander Classic

Leander LineaTM


Leanders Linea™-serien har et nutidigt og stilrent udtryk, som er skabt til at matche en urban livsstil. Serien består af en side-by-side seng, så du kan have baby helt tæt på om natten, en tremmeseng som kan vokse med barnet (fra seng til sofa) og endelig et puslebord og en kommode som ligeledes med en pusleenhed kan bruges til pusletiden.


Linea-serien er skabt ud fra det gode håndværk i holdbare materialer, med et  helt unikt og moderne formsprog.


Linea by Leander
Linea by Leander
Linea by Leander

Leander MattyTM


Den orginale og innovative MattyTM puslemåtte, er lavet i et materiale kaldet PUR, hvilket er formstøbt skummateriale. Puslepuden er let at tage med overalt og den hårde, stabile bund gør, at man kan placere den på alle overflader og barnet vil ligge sikkert. Puslepuden føles altid varm og den unikke fløjlsagtige overflade giver babyen en ægte følelse af hud mod hud-kontakt. Puslemåtten er nem at tørre af, og rengøre (kan afsprittes), er vandafvisende og naturligvis helt fri for hormonforstyrrende stoffer.Leander MattyTekstiler fra Leander


Leanders tekstiler er ideelle til en tryg oase til dit barn - i vuggen, sengen, højstolen og på puslepuden. Alle tekstiler er økologiske og fra OekoTex 100-certificerede leverandører. Det er vores sikkerhed for at de bløde og behagelige tekstiler derfor ikke indeholder stoffer, der kan skade dit barn. Tekstilerne er ligeledes i en kraftig kvalitet, som kan holde til at blive vasket mange gange.Leander tekstiler
Leander tekstiler

Valg af materialer hos LeanderHos Leander bliver alle materialer udvalgt meget omhyggeligt og med tanken om at de skal være holdbare, æstetiske og funktionelle. Møbelproduktionen har altid været forankret i respekten for det gode håndværk og kvaliteten som skal være i orden. De fleste materialer er derfor lavet af eller indeholder naturmaterialer. Træ, læder og stof er de tre materialer som oftest er brugt til Leanders møbler.


TRÆ


​​​​​​​

Alt benyttet træ til møbelproduktionen, er fremstillet af træ fra bæredygtig skovbrug og primært af bøgetræ. Dette er fordi at bøgetræ er ideelt til formspændte møbler, da det er stærkt, stabilt og smididt. Alle træmøbler bliver lakeret 2-4 gange, hvilket giver en enkel og silkemat overflade. Lakeringen er vandbaseret, for at skåne miljøet og har en lige så høj overfladestyrke som kemisk lag. Derudover er den nem at gøre af og vedligeholde.
LÆDER

​​​​​​​

Leander benytter læder til stroppen på Leander-højstolens sikkerhedsbøjle. Alle læderstropper er håndlavede og kræver efterfølgende ikke megen pleje.


TEKSTILER


Leander bruger primært tekstiler fra leverandører som er OEKO-Tex 100-certificeret. Du kan derfor trygt lade dit barn sove eller sidde på Leander tekstiler.

Eller besøg deres egen hjemmeside her